Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kdo prožene Frintovou a Čelůstku? Česká špička se utká o tituly

Závodní pole na mistrovství republiky v triatlonu je nabité. V neděli u Brněnské přehrady nebude na startu chybět žádný z českých reprezentantů. Největší hvězdou bude bezpochyby Vendula Frintová, která prokázala vynikající formu sedmým místem v posledním závodě seriálu mistrovství světa před dvěma týdny v Jokohamě. Záznam z domácího šampionátu v olympijském triatlonu vysílá ČT sport ve čtvrtek 31. května od 19:10.

Jan Čelůstka
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

"Uvidíme opravdu kvalitní výkony české triatlonové špičky. A já tak trochu doufám, že nás potěší hlavně brněnští závodníci," uvedl ředitel závodu Ladislav Dvořák. Ten je totiž zároveň trenérem brněnského Konrad Tools Triathlon Teamu, za který závodí například Frintová, Jan Čelůstka, Romana Gajdošová a několik dalších favoritů.

O úspěch v kategorii žen se budou vedle Frintové rvát také talentované české reprezentantky Iveta Fairaislová či Alžběta Hrušková. K aspirantkám na medaili bude rozhodně patřit i slovenská reprezentantka Gajdošová, loňská celková vítězka Českého poháru.

V kategorii mužů se dá očekávat rovněž skvělý souboj. Na startu bude nejúspěšnější Čech posledních let Čelůstka. Šlapat na paty mu ale budou chtít také František Linduška, který letos zaznamenal velmi dobré výsledky v rámci Evropského a Afrického poháru, nebo vítěz prvního letošního závodu Českého poháru Jan Volár.

Ženy se na trať vydají v neděli v 15 hodin. Muži odstartují o osm minut později. Předtím jsou na programu závody dorosteneckých a juniorských kategorií.

Zdroj
Česká triatlonová asociace, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články