Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Karlovy Vary vítají světovou triatlonovou špičku, ztratit se nechtějí ani Češi

Karlovy Vary – Karlovy Vary hostí Světový pohár v triatlonu. Na západ Čech zamířila například čerstvá dvojnásobná mistryně světa v duatlonu Felicity Sheedy-Ryanová. Fanoušci se mohou těšit i na souboje české špičky s hvězdnými bratry Poljanskými. Světový pohár zahájí v neděli závod žen v 10 hodin, odpoledne v 15 hodin se na trať vydají muži. Živé vstupy nabídne také ČT sport a web ctsport.cz.

Vendula Frintová
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

"Karlovy Vary se dostaly do vybrané společnosti ITU Světových pohárů v triatlonu. Ušli jsme dlouhou cestu od Evropských pohárů přes loňský Evropský pohár premium až k nejvýznamnější triatlonové akci v Česku v roce 2017," prohlásil ředitel závodu Vladimír Malý.

Na domácím závodě bude na kvalitní umístění útočit česká triatlonová reprezentace. V kategorii mužů budou na startu stát Jan Čelůstka s Janem Volárem, kterým náročné tratě v Karlových Varech sedí, ale také Přemysl Švarc a František Linduška. V závodě žen bude o další velký výsledek usilovat Vendula Frintová, po jejímž boku bude stát talentovaná Jana Macháčová.

Karlovarské triatlonové tratě jsou obecně považovány za velmi náročné. Po plavecké části, která se odehraje na koupališti Rolava, na závodníky čeká sedm cyklistických stoupání na Zámecký vrch se sklonem více než 15 procent.

Běžecká část je situována do lázeňské zóny, na kolonády a do lázeňských parků. Není však rovinatá, jak je tomu při jiných závodech seriálu Světových pohárů. Závodníci musejí například absolvovat čtyřikrát výběh Sadovou ulicí nebo po rampě překonat pověstné "karlovarské schody".

Zdroj
City Triathlon

Hlavní zprávy

Nejčtenější články