Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Karlovarský triatlon má nabitou startovní listinu, Frintová obhajuje druhé místo

Oba aktuální mistři Evropy i kompletní domácí špička by se měli představit v závodě Světového poháru, který 2. září hostí Karlovy Vary. Závod se uskuteční v rámci CITY TRIATHLONu Karlovy Vary, do jehož víkendového programu patří i závod Českého poháru, noční běh nebo závody pro veřejnost. Vedle řady zvučných zahraničních jmen by měla být tahákem pro fanoušky zejména účast královny českého triatlonu Venduly Frintové.

Vendula Frintová
zdroj: triatlon.cz autor: Daniel Seifert

Na startovní listině figuruje také olympijská vítězka Nicola Spirigová nebo evropský šampion Richard Varga. Karlovarský závod je přitom zařazen do kalendáře SP teprve druhým rokem.

"Startovka vypadá zajímavěji než loni. Je vidět, že o závod v Karlových Varech stoupá zájem a vybírají si ho kvalitní závodníci, kteří se nebojí, že by při náročné cyklistice byli dojeti o celý okruh a diskvalifikováni," říká ředitel závodu Vladimír Malý.

Pořadatelé ale počítají s tím, že se startovní listiny ještě změní. Děje se tak každý rok. "Závodníci sledují, kteří soupeři se na závod přihlásili, a podle toho vyhodnocují své šance na body do světového žebříčku a do olympijské kvalifikace," vysvětluje Malý.

Laura Lindemannová
zdroj: ITU Media autor: Janos Schmidt

Svou účast už závazně potvrdila nejlepší česká triatlonistka Vendula Frintová, která bude obhajovat druhé místo z loňska, nebo loňská mistryně Evropy ve sprintu Laura Lindemannová. Přijede také další někdejší evropská šampionka Lucy Hallová nebo mistryně světa v aquatlonu Edda Hannesdottirová.

Naopak otazník visí nad účastí Nicoly Spirigové, která figurovala na startovní listině už v minulém roce, ale pak se omluvila. Švýcarská závodnice má na kontě olympijské zlato z Londýna, olympijské stříbro z Ria a čerstvě také zlato z evropského šampionátu v Glasgow.

Nicola Spirigová
zdroj: ITU Media autor: Delly Carr

K nejzajímavějším jménům mezi muži se řadí slovenský reprezentant Richard Varga, aktuální mistr Evropy ve sprintu. Australan Declan Wilson i Ital Daniel Stattef už letos na kontě jedno vítězství ve Světovém poháru mají a ve Varech budou bojovat o další. Druhé místo z loňska se pokusí vylepšit Ital Alessandro Fabian. 

Do bojů o medaile se však budou snažit zasáhnout také čeští reprezentanti - Jan Čelůstka, František Linduška a Jan Volár, mezi ženami se vedle Frintové zúčastní také Petra Kuříková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články