Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Karásková skvělým během vybojovala na ME v terénním triatlonu druhé místo

Česká favoritka nezklamala. Mistryně světa z roku 2013 Helena Karásková vybojovala na prachatickém mistrovství Evropy v terénním triatlonu druhé místo za Francouzkou Morgane Riouovou. Závod mužů vyhrál Francouz Arthur Serrieres. Až v závěru běžecké části ztratil vedení Španěl Ruben Ruzafa. Nejlepší z Čechů jednačtyřicetiletý Karel Zadák doběhl na sedmé pozici. Hlavní český adept na přední umístění Lukáš Kočař v cyklistické části zlomil sedlovku a závod nedokončil.

Helena Karásková
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Jsem strašně spokojená," uvedla Karásková, pro kterou byl tento ročník prachatického klání tím posledním.

Do závěrečného úseku se dostala s dvouapůlminutovým mankem na čelo. V cíli to už bylo jen tři čtvrtě minuty. "Ve vodě ani na kole mi to nešlo. Položila jsem to v jedné zatáčce, ve které bych to nečekala," byla k sobě kritická stříbrná medailistka.

"Byl to můj sen předvést takový závod. Všechno šlo dobře, neměl jsem žádný problém, super den," zhodnotil v cíli usměvavý Zadák, který na vítěze ztratil více než sedm minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Karásková má stříbro z ME v terénním triatlonu

Výsledky ME v terénním triatlonu v Prachaticích

Muži: 1. Serriéres (Fr.) 2:31:41, 2. Ruzafa (Šp.) -23, 3. Weiss (JAR) -2:33, ...7. Zadák -7:16, 17. Kubíček (oba ČR) -12:10.

Ženy: 1. Riouová (Fr.) 3:01:03, 2. Karásková Erbenová (ČR) -45, 3. Duvoisinová (Švýc.) -1:25.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články