Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Je to ocenění za celou kariéru, hodnotila výhru v anketě Král triatlonu Kuříková

Vítězkou ankety Král triatlonu se stala Petra Kuříková. Česká reprezentantka zvítězila v anketě poprvé. "Vítězství vnímám jako ocenění za celou svou kariéru," uvedla.

Petra Kuříková
zdroj: triatlon.cz

"Vítězství v anketě vnímám jako obrovské ocenění za celou svou kariéru. Všechno úsilí jsem směřovala k olympijskému závodu, který pro mě byl absolutním vrcholem tohoto roku. S 30. místem jsem sice nebyla úplně spokojená, ale vím, že jsem pro výsledek v Tokiu udělala všechno, co bylo možné," řekla Kuříková, jež se na sobotní vyhlášení ve Zlíně připojila ze Švýcarska, kde žije.

Druhé místo obsadil Tomáš Řenč, k jehož největším letošním úspěchům patří 7. místo na MS v dlouhém triatlonu z nizozemského Almere. Třetí skončil loňský vítěz ankety Lukáš Kočař, který opět dokázal střídat závody v terénním a středním triatlonu. Nejlépe skončil na MS v terénu čtvrtý.

Prvenství v kategorii Trenér roku obhájil reprezentační kouč Lukáš Vrobel. Pod jeho vedením se výrazně výsledkově zlepšila česká štafeta v závodech mistrovství světa i Evropy. V tradiční anketě České triatlonové asociace rozhodují svými hlasy trenéři, zástupci klubů i médií a členové vedení ČTA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články