Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ironman v Himálajích svědčil českým triatlonistům, Šolc byl druhý, Vabroušek třetí

Dlouhý triatlon v nejvyšších nadmořských výškách na světě absolvovalo i šest českých triatlonistů. Ti se mezi třiatřiceti masochisty z celého světa neztratili a dva z nich se dostali na stupně vítězů. Vyhrál Švéd Haselmark, druhý byl Filip Šolc a třetí triatlonová legenda Petr Vabroušek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ironman v Himálajích Čechům vyšel

Ironman v Himálajích zavedl účastníky závodu osahujícího 3,8 kilometru plavání, 180 kilometrů na kole a závěrečný běžecký maraton, až do čtyřtisícové výšky. "Už mám něco za sebou a vždycky, když objevím závod, který slibuje, že by mohl být ještě těžší než všechny předešlé, tak jdu do toho," svěřil se Vabroušek, který už má za sebou v osmačtyřiceti letech přes dvě stovky dokončených ironmanů.

Závod startoval plaveckou částí ve čtyři hodiny ráno. Po kole Vabroušek ztrácel na prvního přes půl hodiny a věřil, že v maratonu ztrátu stáhne. Přiblížil se až na minutu a půl, ale v naprosté tmě zabloudil a skončil třetí.

Vítězný švédský závodník proběhl cílem za 16 hodin a osm minut. Druhý Šolc na něho ztratil dvacet minut a přiznal, že si hrábl na dno sil. "Je to určitě nejtěžší triatlon, který jsem absolvoval," přiznal Šolc v cíli.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články