Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Havajský Ironman ovládli Lange a Ryfová, Soukup je vicemistrem světa mezi amatéry

Na havajském Ironmanovi padl nový světový rekord. V elitním závodě mužů pokořil Patrick Lange z Německa dosavadní čas 8:03:56 Australana Craiga Alexandera z roku 2011 a v novém rekordním výkonu osm hodin, jedna minuta a 40 sekund si doběhl pro titul. Mezi ženami se dařilo znovu Daniele Ryfové, Švýcarka je potřetí v řadě mistryní světa v nejnáročnějším triatlonu. Českou stopu zanechali mezi amatéry Petr Soukup a Helena Kotopulu.

Patrick Lange
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

"Nemůžu to pořád pobrat, přemáhají mě slzy. O tomhle jsem snil. Energie všech těch diváků okolo je neuvěřitelná. Chtěl jsem to vzdát, neměl jsem dobré nohy a připadal jsem si, jakoby mě někdo praštil baseballovou pálkou pod kolena, ale věděl jsem, že krize přijde. Pocity se střídají jako na horské dráze," řekl Lange.

Hodně se čekalo od Heleny Kotopulu, mistryni republiky však zradila cyklistika. V nejpočetnější vlně amatérů se prosadili Miroslav Vraštil, když dva týdny po sedmém místě na světovém šampionátu ve veslování předvedl čas 9:17, a hlavně Petr Soukup, který se ve své věkové kategorii stal vicemistrem světa.

"Neřekl bych, že letošní sezona byla nějak oslnivá, ale tímto výsledkem jsem ukázal, že jsem schopný docela kvalitně závodit i s těmi nejlepšími," uvedl Soukup. Fyzioterapeut Soukup stihl na Havaji také pečovat o tělo Sebastiana Kienleho. Německý svěřenec českého kouče Bílka skončil nakonec čtvrtý. Kotopulu v závěru předvedla maraton za 3 hodiny a 11 minut a mezi amatérkami finišovala celkově šestnáctá.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Ironmanu se ukázali i Češi, mezi amatéry je Soukup vicemistrem světa

Ironman na Havaji, mistrovství světa v dlouhém triatlonu (3,8 km plavání, 180 km jízdy na kole, 42,195 km běhu):

Muži: 1. Lange (Něm.) 8:01:40, 2. Sanders (Kan.) 8:04:07, 3. McNamee (Brit.) 8:07:11, 4. Kienle (Něm.) 8:09:59, 5. Cunnama (JAR) 8:11:24, 6. Bozzone (N. Zél.) 8:13:06.

Ženy: 1. Ryfová (Švýc.) 8:50:47, 2. Charlesová (Brit.) 8:59:38, 3. Crowleyová (Austr.) 9:01:38.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články