Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Grabmüllerová vybojovala v těžkých podmínkách životní bronz na MS v terénním triatlonu

Aneta Grabmüllerová získala bronz na mistrovství světa v terénním triatlonu ve španělském regionu Extremadura. Medaile těsně unikla Lukáši Kočařovi, jenž po kilometru plavání, 21 km jízdy na horském kole a šestikilometrovém běhu skončil čtvrtý.

Triatlonistka Aneta Grabmüllerová
zdroj: triatlon.cz

Grabmüllerová byla třetí už po plavecké části, na stejném místě seskakovala z kola a zisk první velké medaile v kariéře si pohlídala v běhu. Na vítěznou Loanne Duvoisinovou ze Švýcarska ztratila česká reprezentantka 3:45 minuty, druhá byla Italka Sandra Mairhoferová.

"Výsledek je pro mě naprosto neuvěřitelný! Navíc ho vnímám jako velkou satisfakci, protože v poslední době jsem měla velkou smůlu a nedojela jsem tři ze čtyř závodů. Dneska jsem na trati nechala úplně všechno. Bylo to hodně náročné i kvůli tomu, že poslední tři dny neustále pršelo," uvedla Grabmüllerová.

Kočař obhajoval bronz z minulého MS v roce 2019 a od další medaile ho dělilo 18 sekund, o které ho porazil domácí Rubén Ruzafa. Stejně jako před měsícem na ME zvítězil Francouz Arthur Serriéres před krajanem Arthurem Forissierem, Kočař byl koncem září v Itálii pátý.

"Během cyklistiky jsme se sjeli do osmičlenné skupiny, která se pak roztrhala v písčitých pasážích kolem přehrady, kde to mělo cyklokrosové parametry. Bohužel pak přede mnou spadl Ruzafa a v tu chvíli se vepředu vzdálili Francouzi Serriéres a (Theo) Dupras. Kdyby nespadl, nejspíš bychom po cyklistice zůstali vepředu čtyři, nedoběhl by nás zezadu Forissier, takže bychom si to s Ruzafou rozdali o druhé a třetí místo," uvedl Kočař. "Chtěl jsem dneska o trochu lepší umístění, ale nechal jsem na trati všechno, takže můžu být docela spokojený."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články