Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Frintová vylepšila loňské stříbro a v Karlových Varech byla ve finiši nejrychlejší

Vendula Frintová navázala na skvělý výkon z loňského závodu Světového poháru v triatlonu v Karlových Varech a vylepšila letos stříbro na příčku nejvyšší. V pro ni nepříjemném vlhkém a chladnějším počasí zvládla nástrahy kluzké trati a na Divadelním náměstí v srdci lázeňského města předčila ve finiši Estonku Kaidu Kiviojaovou. Nejlepšího výsledku v kariéře dosáhl pátým místem František Linduška. Vyhrál Rus Dmitrij Poljanskij.

Vendula Frintová
zdroj: Česká triatlonová asociace

Frintová vyhrála v čase 2:08:23 a cílem proběhla dvě sekundy před Kiviojaovou, o další tři sekundy zaostala třetí Italka Annamaria Mazzettiová. "Je to super. Je to o to lepší, že se mi to povedlo tady doma v Karlových Varech," prohlásila Frintová. 

"Bylo to hodně náročné. Na kole byla opravdu zima, ale hlavně bylo těžké to, že to bylo opravdu kluzké. Bylo hodně pádů. Třeba i Němka Laura Lindemann, která byla velká spolufavoritka, upadla na kole," uvedla. "Mně se také smekalo zadní kolo a docela jsem se na tom kole bála. Jsem ráda, že jsem to zvládla. Bylo hodně důležité nespadnout a zůstat ve vzpřímené poloze, jak my říkáme," dodala šestá žena z letošního evropského šampionátu v Glasgow.

Po plavecké části v koupališti Rolava byla Frintová v depu desátá se ztrátou 33 sekund na vedoucí Lucy Hallovou, jejíž náskok se po cyklistické pasáži výrazně zmenšil. V závěrečném běhu se britská triatlonistka propadla mimo medailové pozice. Frintová se pak držela v tříčlenné vedoucí skupince a souboj ovládla.

Druhá česká reprezentantka Petra Kuříková ze závodu odstoupila po hromadném pádu v cyklistické části a s poraněným loktem musela do nemocnice.

Frintová zlatem s předstihem oslavila úterní 35. narozeniny. V seriálu Světového poháru Frintová triumfovala potřetí, před osmi lety vyhrála závod v australské Mooloolabě a vloni ve španělské Huelvě.

Linduška se rval o medialové pozice

Pro čtyřiadvacetiletého Lindušku bylo dosavadním maximem 15. místo z červnového závodu v Antverpách a při svém pátém startu v SP před domácím publikem bojoval i o stupně vítězů. Další z českých reprezentantů Jan Čelůstka skončil na 26. místě.

"Cítil jsem se celý závod úplně skvěle, a tak jsem zkusil zabojovat i o medaile na začátku běhu, nicméně jsem si z toho tempa prvních tří musel v druhém okruhu lehce vystoupit, protože jsem věděl, že s nimi bych to asi neodběhl. Tak jsem vsadil na to, že třeba někdo to přehnal a doběhnu je zpátky, bohužel mě doběhl jeden závodník zezadu. I tak, top pět na Světovém poháru, pro mě úžasný výsledek," řekl Linduška.

Lázeňské město předtím hostilo závody Evropského poháru a také dvakrát evropský šampionát v letech 2001, kdy vyhrál Čech Filip Ospalý, a 2003.

Výsledky Světového poháru v triatlonu v Karlových Varech

Muži: 1. D. Poljanskij (Rus.) 1:52:22, 2. White (Ir.) -14, 3. Fabian (It.) -23, 4. Van Egdom (Niz.) -27, 5. Linduška (ČR) -39, 6. Stateff (It.) -50.

Ženy: 1. Frintová (ČR) 2:08:23, 2. Kiviojaová (Est.) -2, 3. Mazzettiová (It.) -5, 4. Knappová (Něm.) -29, 5. Derronová (Švýc.) -37, 6. Steinhauserová (It.) -59, ...Kuříková (ČR) nedokončila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články