Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Frintová vybojovala na Bermudách skvělé 11. místo

Vendula Frintová se ve druhém závodě World Triathlon Series na Bermudách blýskla skvělým 11. místem a stejná pozice jí patří také v žebříčku nejprestižnější triatlonové soutěže.

Vendula Frintová
zdroj: ITU autor: Tommy Zafferes

Po plavecké části a prvním depu ztrácela česká reprezentantka z dvaadvacáté pozice na vedoucí duo Flora Duffyová a Kirsten Kasperová přibližně 55 vteřin. "Bohužel se mi nevydařil druhý plavecký okruh, což ovlivnilo celý zbytek závodu. Přestože jsem se cítila velmi dobře, čelo závodu bylo v tu chvíli v nedohlednu," popsala Frintová.

V cyklistické části se ale začala posouvat směrem vpřed, když zaznamenala dvanáctý nejrychlejší čas. "Místní cyklistický profil mně vyhovoval, protože mám kopcovité tratě raději," uvedla nejlepší česká triatlonistka.

Parádní výkon pak Frintová předvedla v běžecké části. Figurovala ve skupině, která bojovala o poslední místo v nejlepší desítce, a nakonec doběhla jedenáctá. S celkovým časem 2:07:39 finišovala s přesně šestiminutovou ztrátou na vítěznou domácí reprezentantku Duffyovou. "Nedosažená desítka samozřejmě trochu zamrzí, ale s předvedeným výkonem mohu být spokojená," dodala česká reprezentantka.

V současnosti má Frintová v žebříčku seriálu WTS na kontě 822 bodů, díky čemuž jí patří jedenáctá příčka. První je Američanka Kirsten Kasperová s 1582 body. Další závod se koná 12. a 13. května v japonské Jokohamě.

Zdroj
Česká triatlonová asociace

Hlavní zprávy

Nejčtenější články