Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Frintová pláchla v závěrečném běhu všem a obhájila vítězství na SP v Karlových Varech

Podruhé v řadě si závod Světového poháru v triatlonu v Karlových Varech podmanila česká reprezentantka Vendula Frintová. Další členka národního týmu Petra Kuříková skončila v lázeňském městě čtvrtá.

Vendula Frintová v cíli SP v triatlonu v Karlových Varech
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Pětatřicetiletá Frintová zvládla 1,5 km plavání, 40 km jízdy na kole a 10 km běhu v čase 2:09:09 a v cíli byla o čtyři sekundy dříve než druhá Američanka Tamara Gormanová.

V seriálu Světového poháru triumfovala Frintová počtvrté. Dvakrát uspěla ve Varech, před devíti lety ovládla měření sil v australské Mooloolabě a předloni ve španělské Huelvě. "Je to příjemné. O to příjemnější, že je to doma. Jsem i ráda, že se mi podařilo vrátit do formy. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet v dalších závodech," řekla Frintová.

Kuříková ztratila na třetí Němku Caroline Pohleovou 16 vteřin. Iveta Fairaislová obsadila 31. místo, Tereza Zimovjanová uzavřela čtvrtou desítku. "Pokud by mi někdo před startem řekl, že budu čtvrtá, tak bych byla nadšená. Ale když jsem většinu běhu absolvovala na třetím místě, tak to trochu mrzí," uznala Kuříková.

Po plavecké části v koupališti Rolava ztrácela Frintová v depu na vedoucí Gormanovou přes třicet sekund. Během cyklistické části však česká jednička manko dotáhla a do druhého depa dojela jako první. Při seskoku z kola sice upadla, ale zůstala ve vedoucím balíku.

"Do depa jsem vletěla jako beran do vrat. Přibrzdila jsem na poslední chvíli, trochu mi podklouzlo kolo a můžu být ráda, že jsem nedostala patnáct vteřin penalizaci, což se také mohlo stát. Naštěstí to dopadlo ještě docela dobře, předběhly mě asi dvě nebo tři holky, ale nebyla to výrazná komplikace," popsala Frintová.

Následně se v čele osamostatnila společně s Gormanovou a ve finiši ji před městským divadlem předběhla. "Nevím, z jakého důvodu, ale dneska se mi běželo opravdu špatně. Tamara je kvalitní závodnice, je to mistryně světa do 23 let. Já jsem byla ráda, že jsem měla s kým běžet a šetřit síly," konstatovala Frintová.

O třetí místo se Kuříková dlouho přetahovala s Pohleovou, ale nakonec na Němku nestačila. Pohleová měla na nejlepší dvě závodnice ztrátu přes minutu a půl. "Od začátku jsem se v běhu necítila úplně komfortně a v posledním kole už jsem bojovala sama se sebou," přiznala Kuříková.

Mezi muži dominoval Dickinson

Závod mužů vyhrál s náskokem jedenácti sekund Brit Samuel Dickinson, nejlepší z domácích triatlonistů Jan Čelůstka skončil dvacátý. "Formu jsem docela měl, ale spokojený nejsem. Nepovedl se mi úvod, tahal jsem od začátku za kratší provaz, musel jsem si to na kole dojíždět a pak už to bylo těžké. V běhu mi možná trochu sil chybělo," hodnotil Čelůstka.       

Závod Světového poháru v triatlonu v Karlových Varech:

Ženy: 1. Frintová (ČR) 2:09:09, 2. Gormanová (USA) -4, 3. Pohleová (Něm.) -1:34, 4. Kuříková (ČR) -1:49, 5. Jelistratovová (Ukr.) -2:24, 6. Ackermannová (JAR) -2:32,...31. Fairaislová -8:48, 40. Zimovjanová (obě ČR) -15:02.

Muži: 1. Dickinson (Brit.) 1:56:11, 2. Montoya (Fr.) -11, 3. Sheldon (Brit.) -29, 4. Sagiv (Izr.) -41, 5. Bailie (Austr.) -46, 6. Briffod (Švýc.) -50, ...20. Čelůstka -2:57, 33. Volár -6:35, 40. Linduška (všichni ČR) -11:06.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články