Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Frintová očekává silnou konkurenci a říká: Obhájit vítězství bude těžší než vyhrát poprvé

Lázeňské centrum Karlových Varů se o víkendu změní potřetí v řadě na scénu pro Světový pohár v triatlonu. Česká reprezentantka Vendula Frintová by v nedělním měření sil ráda obhájila prvenství z minulého roku, ale počítá s obrovskou konkurencí. Závodníci budou mimo jiné bojovat také o body v kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu. Aktuální informace sledujte v neděli v živých vstupech na ČT sport.

Vendula Frintová na tiskové konferenci před SP v triatlonu v Karlových Varech
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Frintové se ve Varech daří, před loňským triumfem tam v roce 2017 vybojovala stříbro. "Říká se, že obhájit vítězství je těžší než vyhrát poprvé. Vnímám to stejně," řekla Frintová.

"Ve Varech je to určitě příjemné a podpora diváků je znát. Když je to mezinárodní závod, mám výhodu oproti zahraničním soupeřkám. Na druhou stranu je to také trochu svazující," doplnila rodačka z Náchoda, která už má účast v Tokiu téměř jistou.

Připravuje se ovšem na několik silných konkurentek. "Každý rok je výkonnostní progres znát. Zejména teď, když hodně závodníků ještě honí body před olympiádou. Takže startovní pole je opravdu nabité a v podstatě plné. Je nás asi 55 na startu," uvedla pětatřicetiletá triatlonistka.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Frintová a Malý před SP v triatlonu v Karlových Varech

Pátá žena z letošního mistrovství Evropy považuje za největší favoritku karlovarského závodu Britku Beth Potterovou, která květnový šampionát v nizozemském Weertu vyhrála. "Je to vynikající běžkyně, což předvádí často. Záleží, jestli bude v prvním balíku, nebo jaká bude ztráta. Ale v podstatě je ve startovní listině 15 holek, které už okusily pódium Světového poháru. Je to hodně otevřené," konstatovala Frintová.

"Startovka žen je určitě nabitější, i co se rankingu týče, než ta mužská. To neříkám kvůli sobě, ale nejlepší závodník s jedničkou (Simon Viain) je až 40. na světě. Já nesu jedničku a jsem 20. ve světovém rankingu. Takže zde nejsou úplně ti elitní závodníci, ale Britové a Francouzi jsou vždy silní a sedí jim i kopcovitá trať ve Varech."

Úspěch by přála i Slovákovi Richardu Vargovi. "Dá se očekávat, že opět povede z vody plaveckou část, protože dlouhodobě patří k nejlepším triatlonistům v této části. Měl kvalitní pětitýdenní vysokohorský kemp a doufám, že třeba i jeho bychom mohli na pódiu konečně vidět - často totiž končil těsně pod ním. Ríšovi bych to určitě přála," dodala Frintová.

Ředitel závodu Malý: Finiš na Divadelním náměstí bude jedinečným zážitkem

Součástí víkendu v lázeňském městě budou také triatlonová měření sil amatérů a dětí. "Snažíme se, aby naše akce nebyla jen pro profesionály, ale i pro amatérské sportovce, pro fanoušky a pro celé rodiny s dětmi. Chceme jim ukázat to nejkrásnější z Karlových Varů a zároveň připravit program, aby se bavili celý víkend," upozornil Vladimír Malý.

Je nám líto, video expirovalo.
V Karlových Varech se potřetí za sebou uskuteční SP v triatlonu

Aby si fanoušci závod maximálně užili a nic jim neuniklo, bude připraveno autobusové spojení mezi areálem Rolava a centrem města. K dispozici bude i lanovka Imperial. Srdcem sportovního podniku se stane Divadelní náměstí, kde vyroste nejen druhé depo a cíl, ale také šedesátimetrová tribuna a velká LED obrazovka, na které bude možno sledovat přímý přenos.

"Oproti loňsku jsme změnili trasu běhu tak, aby byla bezbariérová a zavedla účastníky do dalších krásných míst – ke Grandhotelu Pupp, k Císařským lázním a k prameni Studánka. Jedinečným zážitkem pak bude finiš na Divadelním náměstí," dodal Malý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články