Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Frintová nenašla ve španělské Huelvě přemožitelku

Vendula Frintová vyhrála závod Světového poháru ve španělské Huelvě. Druhou Kanaďanku Joannu Brownovou porazila o třicet šest sekund.

"Závodilo se bez neoprénu. Vendula vylezla v čelní skupině a pak na kole došlo na velmi technické trati k několika pádům, které se naštěstí Vendule vyhnuly. Bleskovým depem se Vendula dostala do čela závodu a špičkovým výkonem na závěrečných deseti kilometrech nadělila soupeřkám 36 sekund," uvedl reprezentační kouč Jan Řehula.

Sama Frintová přiznala, že na startu trochu zaváhala. "Po prvním kole (plavecké části) jsem na tom nebyla tak, jak bych si přála, a v tom druhém jsem proto musela docela zabrat, abych se dostala na konec vedoucí skupiny. Pak se znovu ukázalo, jak je důležitý začátek cyklistiky, kde se mi podařilo dostat do vedoucí čtrnáctičlenné skupiny," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Frintová slaví druhé vítězství ve Světovém poháru

Cyklistická část se jela ve městě na technickém a kopcovitém okruhu. "Bylo hodně důležité hlídat si pozice. Náš balík potkaly tři pády, takže jsem byla ráda, že jsem se jim vyhnula. Do druhého depa jsem se dostala na vedoucí pozici a pak už to byl vlastně sólozávod," doplnila spokojená vítězka. 

Závod mužů vyhrál německý triatlonista Justus Nieschlag. Pro Frintovou bude závěrečným závodem sezony finále Evropského poháru, které se uskuteční za dva týdny v Melille ve Španělsku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články