Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Do Prahy se vrací triatlonový svátek Challenge Prague

Podruhé pod hlavičkou světové série Challenge Family se v Praze v sobotu 28. července uskuteční největší triatlonový podnik v Česku Ford Challenge Prague. Cílem celé série, která čítá na 40 závodů ve 28 zemích světa, je poskytovat ten nejlepší servis a jedinečný zážitek všem účastníkům - ať už profesionálům, tak i amatérským nadšencům. Přímý přenos závodu můžete sledovat v sobotu 28. července od 8:25 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Triatlonový závod Challenge Prague
zdroj: ČT4 autor: Ford Challenge Prague

Série závodů kombinujících plavání, jízdu na kole a běh se odehraje přímo v centru Prahy, triatlonové depo bude umístěno přímo na mostě Legií.

Volná místa jsou zatím jak v hlavní kategorii Middle, tak v amatérském Try-athlonu. Kromě toho se bude závodit i ve štafetách a už v pátek si v rámci doprovodného programu mohou zazávodit i děti od 3 do 15 let.

V rámci hlavního závodu se musí triatlonisté popasovat s 1,9 km plavání kolem Střeleckého ostrova, 90 km na kole (dva okruhy směrem na Vrané nad Vltavou) a závěrečným během na 21,1 km, který povede podél obou břehů Vltavy.

Amatéry čeká pětinová porce kilometrů, na kole se projedou po Janáčkově nábřeží nebo Strakonické ulici, běžecký okruh povede podél obou břehů Vltavy přes Rašínovo nábřeží, náplavku, Palackého most a Janáčkovo nábřeží.

"Registrace do závodu se uzavírají nejpozději 20. července. Pouze v kategorii Junior se mohou zájemci z řad dětí a mládeže registrovat ještě v pátek 27. července v rámci Expo od 10 do 15 hodin," uvedl ředitel závodu Tomáš Vrzák. Zájemci se mohou registrovat na www.challenge-prague.com.

Mezi již registrovanými závodníky nechybí světové triatlonové hvězdy Pieter Heemeryck, Maurice Clavel, dvojnásobná mistryně světa Lucy Charlesová, Emma Pallantová nebo Laura Siddallová. Mezi profesionály v kategorii Middle se představí i Petr Vabroušek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články