Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čelůstka skončil v chladném a deštivém evropském poháru čtvrtý

Karlovy Vary - Jan Čelůstka skončil v Evropském poháru triatlonistů v Karlových Varech čtvrtý, bronz mu unikl o sedm sekund. Závod mužů se kvůli nepřízni počasí změnil v extrémně náročnou záležitost, kterou ovládl Ukrajinec Jegor Martynenko, ženám kralovala Felicity Sheedyová-Ryanová z Austrálie. Vendula Frintová doběhla až osmá.

Přemysl Švarc, Vendula Frintová a Jan Čelůstka
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Čelůstka přijal čtvrté místo se smíšenými pocity. Věděl, že medailový úspěch byl na dosah. "Byla to prestižní věc, kterou letos stavím nejvýš. A taky velké povzbuzení. Dokázal jsem si, že se můžu měřit s evropskou špičkou, i když jsem měl sezonu jako na houpačce a kvůli únavové zlomenině nemohl dva měsíce závodit," uvedl v tiskové zprávě.

Triatlonisty trápila velká zima, a tak se před startem zahřívali v závodnickém stanu. Vzduch měl 16 stupňů, ale voda 21, plavalo se proto bez neoprénů. Během cyklistické části se spustil déšť a v lázeňském centru to začalo nebezpečně klouzat. Pád se nevyhnul ani Přemyslu Švarcovi nebo Lukáši Kočařovi, oba museli předčasně odstoupit. "Jenom něco naraženého a hrozně zklamaná hlava," glosoval Švarc svůj zdravotní stav.

Také Frintová chtěla medaili, osmé místo ji zklamalo. Za nejlepšími soupeřkami zaostala o více než tři minuty. "Nejradši mám sluníčko a třicítky, takže zima mi byla celý závod. Neměla jsem svůj den, i když se to pro mě ze začátku vyvíjelo dobře. Možná kdybych v běhu podala svůj maximální výkon, měla bych ještě šanci se na pódium dostat. Ale já jsem ani v tomhle nebyla tentokrát nijak excelentní," litovala česká reprezentantka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články