Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čelůstka a Frintová jsou podle očekávání českými šampiony

Žádné velké překvapení. Českými mistry v olympijském triatlonu se stali Jan Čelůstka a Vendula Frintová. Pro Čelůstku je to už čtvrtý titul, radovat se mohl po roční přestávce.

Vendula Frintová
zdroj: Česká triatlonová asociace

Osminásobná šampionka Frintová měla před druhou v cíli, Slovenkou Romanou Gajdošovou, náskok šest a půl minuty. Potvrdila tak výbornou formu z úvodu sezony a navázala na výkon, který jí před dvěma týdny vynesl sedmé místo v závodě mistrovství světa v Jokohamě.

Po plavání měla půlminutový náskok před Gajdošovou, v cyklistické části ho navýšila na tři minuty a suverenitu potvrdila i v závěrečném běhu. "Mohu být spokojená. Vyhovovalo mi i horké počasí, které zpočátku panovalo. Jen jsem nečekala, že pojedu celý závod sama. Myslela jsem si, že ještě cyklistickou část absolvuju s Romanou Gajdošovou," konstatovala Frintová.

Už po plavecké části ve vodách Brněnské přehrady zůstali v čelní tříčlenné skupině pouze hlavní uchazeči o pódiové umístění, s Čelůstkou a Janem Volárem se držel ještě František Linduška. Pohromadě zůstali i v cyklistické části, rozhodnutí padlo až v běhu, kde Čelůstka v závěru odrazil útok Volára.

"V plavecké ani cyklistické části jsme nešli na krev. Sice jsme jeli svižně, ale bylo vidět, že se čeká na běh, ve kterém se mělo rozhodnout," uvedl Čelůstka. "Na start jsem šel v době mezi dvěma závody Světového poháru, takže z tréninku a v lehké únavě. O to jsem radši, že se mi podařilo vyhrát. Pro mě to byl nejtěžší mistrák za poslední roky. Kluci mě opravdu potrápili," přiznal Čelůstka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články