Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zvláštní zápas pro Záhlavovou-Strýcovou: hrát bude "doma" ve Stuttgartu

Stuttgart - Zvláštní nádech bude mít pro tenistku Barboru Záhlavovou-Strýcovou duel prvního kola Fed Cupu proti Německu. V dějišti utkání ve Stuttgartu našla díky svazku s Jakubem Hermem-Záhlavou útočiště. "Stuttgart je v podstatě můj druhý domov. Žijeme tam tak napůl. Bude to trochu zvláštní," řekla Záhlavová-Strýcová před odjezdem.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Výkony Záhlavové-Strýcové prý prostředí neovlivní. "Hrát tam budu normálně jako všude jinde," prohlásila. Pětadvacetiletá tenistka se za Herma-Záhlavu, který je zároveň jejím koučem, provdala v roce 2006. V prvních pěti letech nalezli útočiště, když zrovna necestovali po turnajích, v její rodné Plzni. "Poslední dva měsíce to máme napůl, ale můj domov je Plzeň," uvedla. V Česku by chtěla žít i po kariéře. "Teď si to v cizině nedokážu představit, ale to je daleko a uvidíme, jak se to vyvine."

Byt ve Stuttgartu mají Záhlavovi dvacet minut od haly. Při Fed Cupu ale bude hráčka bydlet s českým týmem v hotelu. "To je jasné," řekla a jasno měla i o tom, komu "musí" manžel držet v utkání palce. "O tom jsme se ani nebavili."

Díky fedcupovému utkání dojde na setkání obou rodin. "Vidíte, to mě ještě ani nenapadlo, ale jo, naposledy se setkali asi před rokem. Můžeme zajít na kafe," uvedla 53. hráčka žebříčku WTA. Tchán a její rodiče pak půjdou fandit.

Češky čeká snad nejtěžší první kolo

Do fedcupového týmu se Záhlavová-Strýcová vrátila loni po čtyřleté pauze a přispěla k triumfu výběru kapitána Petra Pály v semifinále s Belgií. Proti Němkám zahajují české tenistky cestu za obhajobou trofeje. "Je to snad nejtěžší první kolo, co jsme mohly dostat. Mají výborné hráčky, každá z nich hraje jinak a dobře," řekla dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open, kde letos prohrála se Serenou Williamsovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články