Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Zverev zvládl rozhodující duel suverénně a v semifinále Turnaje mistrů vyzve Djokoviče

Klíčový zápas o postup zvládl dominantně. Německý tenista Alexander Zverev porazil v posledním vystoupení v rámci Červené skupiny Turnaje mistrů v Turíně 6:2, 6:4 Poláka Huberta Hurkacze a jako druhý si zajistil semifinále. V něm se vítěz turnaje z roku 2018 utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem ze Srbska, který už má jistotu prvního místa v Zelené skupině. Další už jistý semifinalista Daniil Medveděv vyhrál i třetí zápas ve skupině, když porazil Jannika Sinnera 6:0, 6:7, 7:6.

Alexander Zverev
zdroj: ČTK/AP/ autor: Luca Bruno

Italský mladík Sinner, jenž nahradil po prvním kole zápasů zraněného krajana Mattea Berrettiniho a výhrou nad Hurkaczem se udržel ve hře o semifinále, přišel o naději už Zverevovým vítězstvím. V závěrečném vystoupení sice prohrál úvodní set za 25 minut s kanárem, nakonec ale ještě přichystal domácímu publiku velké drama. Medveděv vybojoval výhru 6:0, 6:7, 7:6 až za dvě a půl hodiny.

Tři bývalí šampioni se v semifinále Turnaje mistrů sešli naposledy v roce 1994. Obhájce Medveděv, Zverev (2018) a pětinásobný vítěz Djokovič navázali na trio legend Andre Agassi, Pete Sampras, Boris Becker. Poslední semifinalista a soupeř pro Medveděva vzejde z pátečního duelu norského debutanta Caspera Ruuda s Rusem Andrejem Rubljovem v Zelené skupině.

Je nám líto, video expirovalo.
Medvěděv vyhrál i třetí zápas ve skupině Turnaje mistrů

Utkání proti debutantovi Hurkaczovi, které potřeboval k postupu do semifinále bezpodmínečně vyhrát, měl Zverev pod kontrolou. Stejně jako polský debutant finále sezony ATP Tour nastřílel 11 es, nicméně nečelil ani jednomu brejkbolu a za 64 minut proměnil první mečbol.

S dvacetinásobným grandslamovým šampionem Djokovičem se letos Zverev utká už popáté. Světovou jedničku dokázal porazit v semifinále olympijského turnaje, zbylé tři zápasy včetně posledního střetnutí o postup do finále US Open vyhrál favorizovaný Srb.

Turnaj mistrů v Turíně (tvrdý povrch, dotace 7,25 milionu dolarů):

Dvouhra:

Červená skupina:

Medveděv (2-Rus.) - Sinner (It.) 6:0, 6:7 (5:7), 7:6 (10:8), Zverev (3-Něm.) - Hurkacz (7-Pol.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra:

Zelená skupina: 

Mektič, Pavič (1-Chorv.) - Dodig, Polášek (6-Chorv./SR) 6:4, 7:6 (8:6), Krawietz, Tecau (8-Něm./Rum.) - Granollers, Zeballos (4-Šp./Arg.) 6:3, 6:7 (1:7), 10:6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články