Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zverev ukončil hegemonii Gasqueta, v Sofii triumfoval Dimitrov

Montpellier - Richardu Gasquetovi se nepovedlo vyhrát potřetí za sebou turnaj v Montpellieru. Ve finále podlehl 6:7 a 3:6 devatenáctiletému Alexanderu Zverevovi z Německa. Titul slaví také Grigor Dimitrov. Semifinalista australského grandslamu exceloval doma v Sofii, kde předčil poměrem 7:5 a 6:4 Belgičana Davida Goffina. V ekvádorském Quitu slavil Víctor Estrella z Dominikánské republiky.     

Alexander Zverev
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Gasquet hrál finále v Montpellieru popáté v řadě, Zverev mu ale útok na čtvrtý triumf překazil. První set ubojoval v tie-breaku 7:4, ve druhé sadě mu stačil k vítězství jeden brejk. Německý reprezentant navázal na zářijové vítězství z Petrohradu. Ve světovém žebříčku se posune z 21. místa na 18. příčku a bude nejvýše v dosavadní kariéře.

V Montpellier získal také svůj premiérový titul v deblu. Se starším sourozencem Mischou zvítězili nad Francouzem Fabricem Martinem a Kanaďanem Danielem Nestorem 6:4, 6:7 a 10:7. Předchozí dvě společná finále, předloni v Mnichově a loni právě v Montpellier, bratři Zverevové prohráli.

Tenisový turnaj mužů v Montpellier (tvrdý povrch, dotace 482.060 eur):

Dvouhra - finále: A. Zverev (4-Něm.) - Gasquet (3-Fr.) 7:6 (7:4), 6:3.

Čtyřhra - finále: A. Zverev, M. Zverev (Něm.) - Martin, Nestor (2-Fr./Kan.) 6:4, 6:7, 10:7.

Dimitrov, jehož trénuje Dani Vallverdu, bývalý kouč Tomáše Berdycha, potvrdil v Sofii letošní formu. Během sezony vyhrál čtrnáct zápasů z patnácti, přičemž jedinou porážku utrpěl na Australian Open se Španělem Rafaelem Nadalem. V generálce před úvodním grandslamem sezony vyhrál Dimitrov turnaj v Brisbane.

Goffina porazil i v třetím vzájemném utkání a navázal na dva týdny staré vítězství ze čtvrtfinále AO. Po zisku šestého titulu na ATP Tour by měl poskočit na dvanácté místo světového žebříčku před Berdycha, Belgičan zůstane jedenáctý.

Tenisový turnaj mužů v Sofii (tvrdý povrch, dotace 540.310 eur):

Dvouhra - finále: Dimitrov (3-Bulh.) - Goffin (2-Belg.) 7:5, 6:4.

Čtyřhra - finále: Troicki, Zimonjič (Srb.) - Jelgin, Kuzněcov (Rus.) 6:4, 6:4.

Šestatřicetiletý tenista Víctor Estrella vyhrál třetím rokem po sobě turnaj v Quitu. V dnešním veteránském finále porazil 6:7, 7:5, 7:6 o rok mladšího Itala Paola Lorenziho.

Ecuador Open se hraje od roku 2015 a nezná jiného vítěze než Estrellu, který v Quitu získal všechny své tituly na okruhu. Před dvěma lety vyhrál poprvé a ve 34 letech se stal nejstarším premiérovým vítězem v historii ATP Tour.

Loni Estrella titul obhájil a tento týden dokonal vítězný hattrick, k němuž došel jako 156. hráč světového žebříčku. V bitvě s Lorenzim dokonce čelil v závěrečném tie-breaku mečbolu. Odvrátil jej a po výhře 8:6 mohl slavit třetí triumf.

Tenisový turnaj mužů v Quitu (antuka, dotace 540.310 dolarů):

Dvouhra - finále: Estrella (Dom. rep.) - Lorenzi (3-It.) 6:7 (2:7), 7:5, 7:6 (8:6).

Čtyřhra - finále: Cerretani, Oswald (USA/Rak.) - Peralta, Zeballos (2-Chile/Arg.) 6:3, 2:1 skreč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články