Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zraněný Berdych odstoupil z US Open

New York - Se závěrečným grandslamem sezony US Open se rozloučil poslední český tenista ve dvouhře. Devátý hráč světa Tomáš Berdych dnes vzdal kvůli zranění ramene ve druhém setu za stavu 4:6, 0:5 zápas třetího kola s Jankem Tipsarevičem ze Srbska.

Ilustrační foto

"V úvodních dvou hrách jsem měl normální pocit, pak jsem pocítil bolest v rameni při servisu. Není to tak velká bolest jako před dvěma lety v Madridu, může to být nějaký skřípnutý nerv. Ještě jsem to zkoušel dál, ale s takovým handicapem se nedá hrát na úrovni s hráčem, jakým je Tipsarevič," prohlásil Berdych.

Český tenista měl s ramenem potíže už delší dobu, před dvěma týdny kvůli nim skrečoval semifinále turnaje v Cincinnati. Na US Open po čtvrtečním postupu do třetího kola dokonce prohlásil, že nebýt jeho fyzioterapeuta dohrál by kvůli bolestem v New Yorku asi dřív. "Včera jsem si dal klid, udělali jsme vše, co se dalo. Ale bohužel. Teď chci co nejdříve do Prahy na vyšetření k panu Kolářovi," uvedl pětadvacetiletý hráč, jenž kvůli zranění přišel o možnost vylepšit si bilanci s neoblíbeným soupeřem. S Tipsarevičem se v kariéře utkal už počtvrté a ani jednou nezvítězil.

Berdych tuší, kde ke zranění přišel. "Bylo to v deblu v Cincinnati, den před utkáním s Federerem při vysokém voleji. Škoda, že se to stalo zrovna v deblu, ale kdo nic nedělá, nic nezkazí," řekl Berdych, který věří, že do konce sezony ještě nasbírá nějaké body na zbývajících dvou turnajích kategorie Masters.

Berdychova účast na Davis Cupu je nejistá

Zatím se nechtěl vyjadřovat k možné absenci v daviscupové baráži s Rumunskem. "Musíme si s kluky sednout. Nechci přes noviny oznamovat, zda budu hrát, či ne. Bude záležet na výsledcích vyšetření. Tenis je individuální sport a nepůjdu na kurt, pokud nebudu stoprocentně připravený," uvedl s ohledem na to, že na posledním grandslamu sezony skončil kvůli zranění ramene i Radek Štěpánek. 

Světový hráč číslo tři Roger Federer si v cestě za rekordním šestým triumfem ve Flushing Meadows ve třetím kole poradil s Chorvatem Marinem Čiličem ve čtyřech setech 6:3, 4:6, 6:4 a 6:2. Švýcar se probil do osmifinále už na třicátém grandslamovém turnaji v řadě. Dlouhán Čilič si sice vytvořil šance, ale proměnil jen dva brejkboly z devíti příležitostí.

Další krok na cestě za prvním grandslamovým titulem udělala světová jednička Caroline Wozniacká. Dánská tenistka si poradila se 103. hráčkou světa Američankou Vaniou Kingovou 6:2, 6:4 a je v osmifinále podeváté za posledních deset turnajů velké čtyřky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články