Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zraněná záda vystavila Siniakové stopku, nadějný zápas s Puigovou vzdala

Charleston (USA) - Kateřina Siniaková skrečovala kvůli zranění zad nadějně rozehraný zápas prvního kola na antukovém turnaji v Charlestonu. Nad olympijskou vítězkou Mónicou Puigovou z Portorika vyhrála první set 6:4, ačkoliv v jeho závěru už měla viditelné potíže a musela se nechat ošetřit. Další sadu už ale ztratila poměrem 2:6 a ve třetí za stavu 1:4 se slzami v očích z prvního vzájemného duelu odstoupila.

Siniaková zahájila zápas dvou hráček ze čtvrté desítky žebříčku WTA ziskem soupeřčina servisu a první set to rozhodlo. Sadu ale dohrávala viditelně indisponovaná a v další jí od potíží pravděpodobně v bederní oblasti nepomohla ani opakovaná pomoc fyzioterapeutky.

Šestnáctá nasazená hráčka dvakrát neudržela servis a definitivně na zápas rezignovala poté, co v rozhodující sadě po dalším brejku Puigové neuhrála proti následnému podání šampionky z Ria ani míč.

Turnaj těsně před začátkem přišel o nasazenou dvojku a vítězku z minulého týdne v Miami Johannu Kontaovou. Britská tenistka a nová světová sedmička se odhlásila kvůli problémům s ramenem i lehké nemoci. "S obojím jsem bojovala už v Miami. Je mi to líto," uvedla.

Turnajovou jedničkou v Charlestonu je domácí Američanka Madison Keysová, z českých tenistek se představí ještě Lucie Šafářová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články