Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Znají nás, ale stejně je zaskočíme, pochvalovala s Krejčíková po triumfu se Siniakovou

Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou zaznamenaly další významný úspěch. V Madridu vyhrály hodnotný turnaj série WTA. Ve finále vyprovodily z dvorce Kanaďanku Gabrielu Dabrowskou a Demi Schuursovou z Nizozemska 6:4 a 6:3. Přestože soupeřky jejich hru už dobře znají, dokážou je stále zaskočit. Letos tak dosáhly na druhý titul v deblu, celkově jich mají na kontě sedm. V únoru na Australian Open navíc padly až ve finále.

Siniaková s Krejčíkovou s trofejemi pro vítězky čtyřhry v Madridu
zdroj: ČTK/EFE autor: Chema Moya

Společně zazářily už třemi grandslamovými tituly v juniorkách a mezi ženami tvoří deblový pár čtvrtou sezonu, ale už i předtím se tu a tam daly dohromady. V roce 2018 spolu zvedly vítěznou trofej na Roland Garros i ve Wimbledonu a byly i světovými jedničkami.

Letos získaly druhý titul, celkově sedmý společný, a na Australian Open prohrály až ve finále. "Přijde mi super, že nám to spolu pořád jde," pochvalovala si pětadvacetiletá Krejčíková v on-line rozhovoru z Madridu. "Plno soupeřek nás má okoukané, je to pro nás proto velice náročné, ale i když nás mají přečtené, tak dokážeme přijít s něčím dobrým a zaskočit je."

Siniaková doplnila, že se snaží, aby byly schopné hrát stejně dobře, i když si s parťačkou prohodí strany. "Snažíme se škálu vylepšit, to se nám daří a můžeme zahrát úplně cokoli," řekla Siniaková a ze stovky vyhraných zápasů měla radost. "To jsem ani nevěděla. Krásné číslo."

Ve finále prohrávaly s Kanaďankou Gabrielou Dabrowskou a Demi Schuursovou z Nizozemska 1:3, ale vývoj otočily. "Říkala jsem Katce, že jsme lepší, akorát jsme to neposkládaly správně a musíme makat každý balon. A otočilo se to," řekla Krejčíková.

Dobrou mezihru i zásahy na síti "okořenila" Krejčíková několika povedenými loby. "Při hře to je podle pocitu a jen se spoléhám, že to tam spadne," řekla brněnská rodačka.

Nejtěžší zápas zvládly na úvod. Po volném prvním kole porazily ve druhém Američanky Madison Keysovou a Jessicu Pegulaovou až 10:8 v super tie-breaku. "Byly hodně nepříjemné. Jsou obě výborné singlistky, takže to bylo hodně náročné," pronesla Krejčíková.

O kurty na trénink se bojovalo

Obtížné bylo i čekání na samotný turnaj čtyřhry. Siniaková vypadla v kvalifikaci dvouhry už minulé úterý a Krejčíková v 1. kole ve čtvrtek. Do čtyřhry zasáhly až tento týden v úterý.

"Byl tady problém s tréninkem, dalo se hrát jen hodinu přes den a pak až v sedm večer. O kurty se bojovalo, což bylo dost nepříjemné," řekla Krejčíková a Siniaková dodala: "Byla jsem zklamaná z prohry v kvalifikaci dvouhry, ale pak jsem tady dost i cvičila mimo kurt a doufám, že to je vidět. Čekání na čtyřhru se vyplatilo a jsem nadšená, že jsme zahrály debla dobře."

Siniaková si titulem navíc dala předčasný dárek k pětadvacetinám, které oslaví v pondělí. "Jsem ráda," podotkla s úsměvem. Další můžou s Krejčíkovou přidat příští týden v Římě.




Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články