Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Zkoumání záznamu, regenerace a lehký trénink. Plíšková se připravuje na Kuzněcovovou

Singapur – Po velké bitvě s Gabriňe Muguruzaovou se jí podařilo usnout až v pět ráno. V Karolíně Plíškové vítězný premiérový duel na Turnaji mistryň dlouho rezonoval. Po vydatném spánku si ale hned utkání pustila a prostudovala si, co dělala špatně. Zároveň absolvovala i poctivou regeneraci a modelový trénink s jediným cílem. Být na zápas se Světlanou Kuzněcovovou stoprocentně fit a připravená. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a na našem webu ve středu od 13:30.

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

Na záznamy zápasů se Plíšková kouká druhý den po utkání běžně. Sleduje vyhrané i prohrané souboje. "Zajímá mě, jak to vypadá v televizi, protože já se na kurtu nevidím a cítím se jinak. Pak to vypadá o hodně jinak," řekla světová pětka.

V záznamu duelu s Muguruzaovou přeskočila úvodní set a půl, ve kterém dominovala. "To bylo o ničem, ona dost kazila. Pak jsem se dívala na různé úseky. Hlavně, jestli jsem opravdu zahrála něco blbě. Nezahrála jsem úplně dobře, ale ona se dost zlepšila. Pak jsem se ještě koukala na celý třetí set," doplnila.

Po utkání absolvovala v noci masáž, vyjetí na kole a ledovou vanu, aby tělo brzy zregenerovalo. "Snažili jsme se, aby šla co nejdříve do postele. Teď je důležitý spánek a kvalitní strava. Cítila se ale fajn. Nebyla ani moc unavená a hlavně bez zranění," řekl kondiční trenér Ivan Trebatický. "Nebývám tolik rozbitá," dodala čtyřiadvacetiletá hráčka.

Volný den využila tenistka k dlouhému spánku. Po probuzení se cítila dobře, jen jí z povrchu trošku bolela záda. "Ale není to nic strašného. Jak říkám, den volna mi hodně pomůže. Měla jsem i masáž, budu připravená stoprocentně," ujistila směrem ke středečnímu zápasu s ruskou bojovnicí Světlanou Kuzněcovovou.

Během úterý absolvovala Plíšková krátké rozcvičení a lehký trénink. "Šli jsme si zablbnout na půl hodiny. Potřebujeme co nejvíc sil ušetřit na další zápas," řekl kouč Jiří Vaněk. Na kurtu na svoji svěřenkyni posílal přeliftované míče a chtěl, aby je hrála brzy po odskoku. Podobně nepříjemný tenis totiž musí čekat od Kuzněcovové.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková po dramatu udolala Muguruzaovou, uspěla i Kuzněcovová

"Jen jsme tu hru lehce modelovali. Ale před zápasem toho vyzkoušíme trochu víc, protože na ty lifty potřebuje člověk být čerstvější na nohy. Teď se cítila unavenější, tak jsme to hráli víc z ruky. Budeme hrát větší zatížení," plánoval Vaněk.

Odpoledne Plíškovou nalíčili a hezky se oblékla, protože se stejně jako ostatní deblistky účastnila losování čtyřhry, do které se jako poslední osmý pár dostaly spolu s Němkou Julií Görgesovou. Při ceremoniálu přišla bouřka. "Ta mi nevadí, ale ať už to skončí, už chci jít na pokoj," přála si raději odpočívat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články