Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Zklamaná Muchová: Neproměněné brejky jsem měla moc v hlavě

V prvním setu měla pět brejkbolů, ale nabídnuté příležitosti nevyužila a nakonec jí zápas protekl mezi prsty. Karolína Muchová prožila s Belgičankou Elise Mertensovou nepovedený zápas ve druhém kole ostravského turnaje WTA, po kterém české tenistce skončila zvláštní a zkrácená sezona.

Muchová promarnila v úvodu utkání s Mertensovou pět brejkbolů a soupeřka postupně zápas ovládla. "Měla jsem ty neproměněné brejky moc v hlavě a nechala se tím trochu rozhodit. Nejsem se sebou úplně spokojená," pronesla.

Nedokázala v sobě probudit větší bojovnost. Marně hledala energii. "Přišlo mi, že jsem to až odchodila. Z toho nemám dobrý pocit, ještě abych měla! Jsem z toho taková trochu skleslá. Mohla jsem předvést víc," řekla olomoucká rodačka.

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová v Ostravě končí, Siniaková s Krejčíkovou jsou v semifinále

Ostravský turnaj byl její osmý a poslední v sezoně výrazně ovlivněné koronavirem. Na okruhu WTA odehrála jen patnáct zápasů s bilancí 7:8. "Bylo to specifické, odlišné a musíme to brát tak, jak to je. Pořád tady bohužel je ta komplikace s covidem a musíme to brát pozitivně, že jsme se vůbec dostaly na kurt. Že jsem vůbec mohla odehrát aspoň těch patnáct zápasů. Taky se to mohlo celé zrušit," podotkla.

Nejlepší set byl na US Open

Má za sebou první rok pod vedením kouče Davida Kotyzy. Cítí pokrok, ale ještě v zápasech nedokáže předvést úroveň, jakou by si představovala. "Tenhle rok jsem se na kurtu zatím necítila svá," řekla. Jedno plus našla: vyhraný set v osmifinále US Open nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou, které nakonec podlehla. "Dobře jsem servírovala, pohybovala se a tlačila. To byl nejlepší set roku. Aspoň setík."

Z prohraných duelů se snaží vyjít silnější, aby se mohla rovnat špičce. Letos se jí to nedařilo a ze tří pokusů ani jednou neporazila soupeřku z dvacítky. "Je hodně věcí, co chci zlepšit tenisově i mentálně, a fyzicky na tom můžu být líp," vypočítala.

Nyní se těší na volno. Plánuje bez tenisu minimálně dva týdny. "Odjet z toho stereotypu, vypnout hlavu a zrelaxovat," řekla čtyřiadvacetiletá Muchová. Nejraději by zmizela někam do ciziny. "Nemůžu letět tam, kam bych chtěla. Bude záležet na tom, jak to kde bude s restrikcemi pro Česko a karanténou při návratu," uvedla.

Vzhledem k častým zdravotním problémům nikdy nehrála moc akcí. Její snažení cílí na velké turnaje. "Mířit na ně v nejlepší formě a předvést tam nejlepší výsledky. Hlavně ale uvidíme, jaké turnaje příští rok budou," řekla a zopakovala, že se snad vrátí tradiční turnajový rytmus. "Že už to takhle nebude pokračovat, že to bude přinejmenším o trochu normálnější sezona než tenhle rok," přeje si 28. hráčka WTA.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články