Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Na Prague Open postupují Siniaková i Krejčíková, zahrají si o semifinále

Deblové partnerky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se střetnou ve čtvrtfinále tenisového Prague Open. Druhá nasazená tenistka turnaje Krejčíková si ve druhém kole poradila s Ysaline Bonaventureovou z Belgie ve dvou setech 7:6, 6:4. Siniaková ve čtvrtek už jen úspěšně dohrála ve středu dobře rozehraný zápas s Terezou Smitkovou a zvítězila 2:1 na sety. Zápasy Prague Open můžete sledovat v pátek v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Stodvacátá hráčka světového žebříčku nebyla pro vítězku French Open snadnou soupeřkou. V prvním setu se musela vyrovnat s jejími tvrdými údery. A set vyhrála 7:6 až v tie-breaku. "Bylo to náročné. Nehrála jsem svůj nejlepší tenis, ale jsem ráda, že se mi to podařilo ubojovat," přiznala po utkání.

Ve druhé sadě už to vypadalo na jasnou jízdu do čtvrtfinále. Krejčíková rychle vedla 4:0, jenže pak jí začalo trápit podání a Belgičanka se zvedla. Za stavu 5:2 pro českou hráčku odvrátila tři mečboly Krejčíkové. Ta pak dovolila soupeřce snížit na 4:5, ale další své podání už ale proměnila a čtvrtý mečbol využila. "Nevím, proč mi nešlo podání," řekla Krejčíková s tím, že to bude muset s trenérem probrat. 

A jak vidí druhá nasazená hráčka turnaje nadcházející duel se Siniakovou? "I když bude na druhé straně Bára, tak budu chtít zase předvést nejlepší výkon. Uvidíme," řekla Siniaková. "Bude to těžký, protože se známe a navzájem si přejeme. Těším se a doufám, že si to užijeme. Je super, že jsme se potkaly a jedna z nás bude v semifinále. I pro diváky to bude hezké, že se v sobotu přijdou na jednu z nás podívat," uvedla Krejčíková po utkání pro Českou televizi.

Siniaková a Smitková, které ve světovém žebříčku dělí více než 400 míst, spolu na okruhu WTA i potřetí sehrály třísetový zápas. Dál prošla favorizovaná olympionička Siniaková, i když se jí vůbec nepovedla úvodní sada a ve druhé pak musela dokonce za stavu 5:6 při svém podání odvracet mečbol.

"Nebyl to z mé strany nejlepší tenis, v prvním setu bylo těch chyb moc. Ale snažila jsem se pořád hrát a bojovat a nakonec se to vyplatilo," oddechla si v televizním rozhovoru Siniaková, která ve čtvrtfinále může narazit na svoji deblovou partnerku Barboru Krejčíkovou. "To se budu muset hodně zlepšit," konstatovala.

Ve více než dvouhodinovém utkání pomohla Siniaková soupeřce 13 dvojchybami. "Ten mečbol mě mrzí, ale je vidět, že pořád s těmi lepšími můžu hrát a mám šanci," řekla poražená Smitková, někdejší osmifinalistka Wimbledonu.

Ve středu stihla před večerním zhoršením počasí postoupit do čtvrtfinále osmá nasazená Tereza Martincová, v dalším kole na tvrdém povrchu ve Stromovce narazí na Slovenku Viktórii Kužmovou.

Turnaj žen Livesport Prague Open (tvrdý povrch, dotace 236.238 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Sandersová (Austr.) - Parrizasová (Šp.) 4:6, 6:3, 6:1, Wang Sin-jü (Čína) - Liang En-šuo (Tchaj-wan) 3:6, 7:5, 6:1, Krejčíková (2-ČR) - Bonaventureová (Belg.) 7:6 (7:2), 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Kužmová, Stojanovičová (1-SR/Srb.) - Djatčenková, Martincová (Rus./ČR) 4:6, 6:3, 11:9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články