Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krejčíková trápila Halepovou, ale ta se nedala. Ve čtvrtfinále deblu jsou Plíšková s Hradeckou

Tenisové Prague Open pokračovalo čtvrtým hracím dnem. Chtěla to zkusit, předvedla statečný, ale nakonec marný boj. Barbora Krejčíková dokázala hodně potrápit největší favoritku turnaje Simonu Halepovou. Rumunku, která je druhou hráčkou světového žebříčku, přinutila hodně zabojovat, ale nakonec prohrála ve třech setech 6:3, 5:7, 2:6. Čtvrteční program ukončil zápas Beguová - Küngová za stavu 7:6 a bude se dohrávat v pátek. Do čtvrtfinále deblu postoupily Kristýna Plíšková s Lucií Hradeckou.

Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK/DPA autor: Daniel Karmann

Krejčíková, 118. hráčka světového žebříčku, začala utkání s velkou favoritkou nervózně, ale postupem času získávala na jistotě a ze stavu 2:2 šla až na 5:2 a set ukončila při svém podání na 6:3. Rumunka, jež hraje první turnaj po kronavirové pauze, nepředváděla hru, která se od ní čeká. Jako by jí scházela šťáva a hromadila chyby.

Česká tenistka začala skvěle i druhý set a hned na úvod vzala soupeřce podání. Jenže ta jí to vzápětí oplatila a postupně přece jen začala potvrzovat roli jedničky turnaje. Krejčíková však bojovala a dávala soupeřce hodně zabrat. Ta musela druhý set rozhodnout až za stavu 5:5 dvěma ubojovanými gemy.

Rozhodující sadu začala opět lépe Češka, vedla rychle 2:0 a tlačila na Halepovou, která si několikrát pozvala na lavičku fyzioterapeutku, jež jí pomáhala v oblasti pravého ramene. Rumunka ale potvrdila, že je bojovnice a zkušeností má na rozdávání. Ustála tlak Krejčíkové a postupně otočila vývoj setu - vyhrála 6:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková podlehla na Prague Open Halepové

"To, co jsem chtěla, vydržet se Simonou na kurtu co nejdéle, jsem splnila. Ale spíš jsem se trápila sama se sebou a zbytečně jsem byla nervózní a zkazila jsem si to ve druhém setu sama," konstatovala Krejčíková.

Halepová výkon soupeřky ocenila. "Hrála výborně a bylo těžké najít rytmus. Snažila jsem se přestat kazit, což se mi povedlo ke konci, kdy už jsem hrála lépe," řekla Rumunka, které i kvůli problémům s ramenem nešel dobře servis. Nechala si ošetřovat šíji a rameno před třetím setem a několikrát i během něj. "Servis teď není nejlepší, ale pracuju na tom, aby se to zlepšilo. Fyzioterapeutka mi pomohla a ke konci už se mi podávalo líp," řekla.

Hradecká s Plíškovou jsou ve čtvrtfinále

Postup mezi osm nejlepších ve čtyřhře už na sparťanské antuce oslavil druhý nasazený pár Lucie Hradecká - Kristýna Plíšková, který porazil Cornelii Listerovou s Renatou Voráčovou 2:0 po setech 6:3 a 6:4.

"Snažíme se hrát agresivně, držíme servis a Lucka strašně často vypomůže na síti. Zatím to funguje," komentovala Plíšková v rozhovoru pro Českou televizi. "Kristýna skvěle podává, takže se mi to u saka sbírá jednoduše," vrátila své spoluhráčce kompliment Hradecká.

Ve dvouhře si čtvrtfinále zajistila Eugenie Bouchardová, jež ve Stromovce startuje na divokou kartu. V takřka tříhodinovém utkání zdolala Tamaru Zidanšekovou ze Slovinska 7:6, 6:7 a 6:2.

Páteční program dvouhry (začátky 11:00):

Centrální dvorec: Kristýna Plíšková (ČR) - Bogdaová (Rum.), Mertensová (3-Belg.) - Bouchardová (Kan.), Halepová (1-Rum.) - Frechová (Pol.), Sorribesová (Šp.) - Beguová (Rum.)/Küngová (Švýc.).

Kurt č. 10: dohrávka Beguová - Küngová 6:7 (3:7).

Šestadvacetiletá Kanaďanka vyhrála první set v tie-breaku poměrem 7:2, ale druhou zkrácenou sadu naopak 2:7 prohrála. V rozhodujícím dějství se bývalá světová pětka, která aktuálně figuruje až na 330. místě žebříčku WTA, dostala do vedení 5:1. O gem později odvrátila brejkbol a při prvním mečbolu zaťala vítězně pěst po chybě Zidanšekové.

"Bylo to těžké. Tamara je bojovnice a nemůžete si oddechnout. Jsem nadšená, že jsem to ve třetím setu zvládla. Získala jsem náskok a poté už jsem si věřila," popsala Bouchardová. V dalším kole se střetne s třetí nasazenou Elise Mertensovou z Belgie. 

Čtvrteční výsledky:

dvouhra 2. kolo:
Bouchardová (Kan.) - Zidanšeková (Slo.) 7:6, 6:7, 6:2
Frechová (Pol.) - Rusová (Niz.) 6:3, 3:6, 6:4
Krejčíková (ČR) - Halepová (1-Rum.) 6:3, 5:7, 2:6
Beguová (Rum.) - Küngová (Švýc.) 6:7 přerušeno

čtyřhra, 2. kolo: 
Listerová/Voráčová (Švé./ČR) – Hradecká, Kr. Plíšková (2-ČR) 3:6, 4:6
Sorribesová (Šp.) - Siegemundová (Něm.) 6:2, 6:3
Niculescuová/Olaruová (4-Rum.) – Marozavová/Sizikovová (Běl./Rus.) 6:2, 6:1
Van der Hoeková/Wickmayerová (Niz./Bel.) – Rusová/Zidanšeková (Niz./Slo.) 4:6, 2:6
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) – Kuděrmetovová, Pavljučenkovová (Rus.) odloženo na pátek

Hlavní zprávy

Nejčtenější články