Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ostrava Open odstartovalo, soupeřkou Kvitové bude mladá Ruska Potapovová

V Ostravě byl zahájen ženský halový turnaj okruhu WTA. Soupeřku pro druhé kolo se dozvěděla Petra Kvitová, která se ve slezské metropoli poprvé ukáže na kurtu ve středu. Střetne se s dvacetiletou Ruskou Anastasií Potapovovou, která nejprve uspěla v kvalifikaci a v prvním kole porazila 6:2 a 7:6 favorizovanou Francouzku Caroline Garciaovou.

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová je v Ostravě druhou nasazenou a v prvním kole měla volný los. S Potapovovou (92. v žebříčku WTA) by se měly podle předběžného plánu utkat ve středu od 18:00 a půjde o jejich první vzájemný zápas.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová: Turnaj si chci před domácím publikem užít

V první den hlavní soutěže v Ostravar Areně zvládly úvodní utkání dvě španělské tenistky. Po dvousetových výhrách postoupily Paula Badosaová a Sara Sorribesová.

Vrcholem úterního programu bude z pohledu domácích fanoušků duel Kateřiny Siniakové a Terezy Martincové, které startují v Ostravě na divoké karty. "Je škoda, že se to sešlo takhle, ale aspoň bude jedna z nás v dalším kole," uvedla Siniaková.

"Jsem ráda, že mám šanci hrát v hlavní soutěži, protože si ani nepamatuji, že bych někdy dostala kartu," řekla Martincová, která loni v Ostravě prošla kvalifikací a v úvodním kole prohrála s Barborou Krejčíkovou.

V závěru sezony už se cítí unavená, doufá v podporu hlediště. "Když už není z čeho brát, tak mi to pomůže ze sebe dostat i to, co tam třeba už není," dodala Martincová.

Ostrava Open (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Badosaová (9-Šp.) - Gračovová (Rus.) 6:2, 6:2, Sorribesová (Šp.) - Zacharovová (Rus.) 6:3, 6:3, Potapovová (Rus.) - Garciaová (Fr.) 6:2, 7:6 (8:6), Kontaveitová (Est.) - Cirsteaová (Rum.) 6:4, 6:4, Linetteová (Pol.) - Dodinová (Fr.) 6:2, 7:6 (7:3).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články