Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kvitová schytala od Kontaveitové "kanára" a o titul si v Ostravě nezahraje

Finále ostravského turnaje WTA bude bez české zástupkyně. Petra Kvitová v semifinále nestačila na Anett Kontaveitovou, které podlehla 0:6 a 4:6. Pětadvacetiletá Estonka si to o titul rozdá s Řekyní Marií Sakkariovou, jež v druhém semifinálovém zápase porazila první nasazenou Polku Igu Šwiatekovou 6:4 a 7:5.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová hrála letos třetí semifinále na okruhu WTA. Do finále se dostala jen v březnu v Dauhá, kde nakonec získala 28. titul v kariéře.

"Musím říct, že už od rána jsem se necítila ve své kůži. Předchozí dva zápasy mi daly zabrat, takže mě bolelo snad celé tělo. Strašně dlouho mi trvalo, než jsem se aspoň trošku rozjela, a s Anett je v takovém stavu hrozně těžké hrát. Snažila jsem se rozjet, ale bylo to hrozně těžké, protože jsem kazila hned v úvodu každé výměny, nemohla jsem se toho dostat," řekla Kvitová.

Kvitová přilákala do ochozů fanoušky, ale v prvním setu se trápila. Nemohla zaměřit kurt a trefovala auty nebo síť. Působila bez energie, svaly zkusila probudit dřepy v koutu kurtu, ale v úvodní sadě uhrála jen jedenáct míčů a za 25 minut dostala "kanára". "Byla jsem všude o kousek později, i reflexy byly pomalejší. Anett mi moc šancí nedala," řekla Kvitová.

Druhý set po krátké zastávce v šatně začala Kvitová ziskem svého podání a zdálo se, že se do výměn dostává. V páté hře ale přišla čistou hrou o podání. Po jedné z výměn si protřepávala a rozhýbávala prsty levé ruky a v obličeji měla bolestivou grimasu. 

"Ve druhém setu jsem se snažila udržet podání. Na konci zápasu jsem se dostala k jednomu brejkbolu, ale ona dobře zaservírovala. Věřila jsem, že zápas můžu ve druhém setu ještě otočit, ale bylo to těžké a Anett si to vzala," konstatovala jednatřicetiletá Kvitová.

Na J&T Banka Ostrava Open mohla Kvitová útočit na druhý domácí triumf na elitním dámském okruhu. V Česku se z vítězství radovala na WTA Tour před třemi lety na antuce v Praze.

Šestadvacetiletá Sakkariová hrála v Ostravar Aréně semifinále již pošesté v sezoně a poprvé uspěla. "Konečně jsem letos ve finále. Na své hře jsem neviděla žádné větší minusy," řekla České televizi po téměř dvouhodinovém boji se Šwiatekovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články