Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčíková v Ostravě zvládla český souboj. Kristýna Plíšková podlehla Sakkariové

Největší akce ženského okruhu WTA na českém území ostartovala. V rámci halového turnaje Ostrava Open 2020 je v pavouku hned sedm českých tenistek včetně druhé nasazené Karolíny Plíškové, která má v prvním kole volný los. Její dvojče Kristýna dnes nestačila na Řekyni Marii Sakkariovou dvakrát 3:6. Večerní program vyplnil český duel Barbory Krejčíkové a Terezy Martincové, první jmenovaná zvítězila po setech 7:5 a 6:1.

Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

Osmifinalistka Roland Garros Krejčíková hrála pestřeji a přesněji, ale bojující Martincová vzdorovala. V prvním setu Krejčíková dvakrát neudržela brejk a sadu dopodávala až napodruhé. Na Martincové se poté projevila únava z náročnějších duelů v kvalifikaci a Krejčíková ve druhé sadě ztratila už jen jednu hru.

"Měla jsem i horší gemy, ale pořád jsem víceméně vedla a jsem ráda, že jsem vyhrála. Snažila jsem se hrát svoji hru," řekla Krejčíková v České televizi.

O čtvrtfinále bude čtyřiadvacetiletá tenistka hrát s dvojnásobnou šampionkou Australian Open a letošní finalistkou US Open Viktorií Azarenkovou z Běloruska, která měla v prvním kole jako čtvrtá nasazená volný los. "Zápas to pro mě bude dobrý, protože Vika je světová hráčka, jedna z nejlepších, takže to bude strašně těžký. Uvidíme, jak se na to vyspím a vypořádám se s tím," řekla Krejčíková.

Levou rukou hrající Plíšková (68. WTA) překvapila Sakkariovou při restartu sezony v srpnu na antuce v Palermu. Na tvrdém povrchu v Ostravě mohla jít v prvním setu do vedení 4:2, ale brejkbol nevyužila. Od té doby získala 23. hráčka světa Sakkariová převahu a sestru Karolíny Plíškové zdolala za hodinu a 19 minut.

První tenistkou, jež postoupila do druhého kola ve dvouhře, byla Estonka Anett Kontaveitová. Osmá nasazená sice čelila v duelu s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou dvěma mečbolům, ale nakonec zvítězila 4:6, 6:2, 7:6. Její příští soupeřkou bude Sara Sorribesová Tormová ze Španělska, která deklasovala Polku Magdu Linetteovou 6:1, 6:3.

Strýcová v deblu postupuje, Muchová končí

Ve čtyřhře už má ostravskou premiéru za sebou Barbora Strýcová, jež v páru s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou zdolala Ljudmilu Kičenokovou s Čang Šuaj 7:5, 6:3. 

"Dlouho jsem debla nehrála, ale mám z toho hodně pozitivní pocit. Měly jsme super výměny a bylo vidět, že Bethanie se specializuje hlavně na čtyřhru," řekla Strýcová.

Naopak Karolína Muchová po boku Viktorie Azarenkové z Běloruska prohrála s dvojicí Jelena Ostapenková - Věra Zvonarevová 6:1, 4:6 a 4:10 v super tie-breaku. "Na začátku nám to tam dost padalo, hlavně Vice, ale stačilo pár míčů a hned se to zvrtlo. Udělala jsem hodně zbytečných chyb v koncovce, což je nejdůležitější," uznala Muchová.

J&T Banka Ostrava Open 2020 je akcí kategorie Premier a v upraveném kalendáři WTA nahradila čínské dějiště Čeng-čou. V době zákazu sportovních akcí v Česku kvůli opatřením proti šíření covidu-19 dostal turnaj výjimku a koná se bez diváků.

J&T Banka Ostrava Open 2020 (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Krejčíková - Martincová (obě ČR) 7:5, 6:1, Sakkariová (Řec.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 6:3, Sorribesová (Šp.) - Linetteová (Pol.) 6:1, 6:3, Kontaveitová (8-Est.) - Alexandrovová (Rus.) 4:6, 6:2, 7:6 (8:6).

Čtyřhra - 1. kolo: Strýcová, Matteková-Sandsová (3-ČR/USA) - L. Kičenoková, Čang Šuaj (Ukr./Čína) 7:5, 6:3, Ostapenková, Zvonarevová (Lot./Rus.) - Muchová, Azarenková (ČR/Běl.) 1:6, 6:4, 10:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články