Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Svrčina v českém finále v Prostějově zdolal Macháče a slaví druhý titul z challengeru

Jubilejní 30. ročník ATP challengeru Czech Open v Prostějově ovládl Dalibor Svrčina. Talentovaný dvacetiletý tenista přehrál ve finále zkušenějšího krajana Tomáše Macháče 6:4 a 6:2. Ve Svrčinově cestě za úspěchem byl klíčový poslední gem skoro hodinového prvního setu, ve kterém prolomil soupeřovo podání.

V prvním setu se oba tenisté rvali o každý míček. Svrčina pak dokázal za stavu 5:4 prolomit Macháčův servis a první sadu získal. V té druhé už byl na kurtu lepším a jistějším hráčem, zatímco jeho o dva roky staršího soupeře trápily zdravotní potíže.

"Zničehonic mi vyskočilo srdce, měl jsem tep asi 220. Už se mi to párkrát stalo, ale přestalo to asi po minutě. Teď jsem s tím ale hrál celý gem a pak jsem čekal dvě minuty na lavičce, než to spadne. Celkově mě dneska úplně zradilo tělo," řekl po utkání Macháč.

Svrčina vylepšil na prostějovské antuce loňskou finálovou účast, při které podlehl dvakrát 2:6 Vítu Kopřivovi. "Je to krásné, jsem strašně rád, že jsem vybojoval psychicky náročné finále. Dobře se známe a o to to bylo těžší v hlavě udržet," nechal se slyšet vítěz.

"Ještě těsně před turnajem jsem nevěděl, jestli vůbec budu hrát hlavní soutěž, jestli nebudu muset hrát kvalifikaci. Ale někdy to takhle pěkně vyjde. Před turnajem jsem si nedokázal ani představit, že to tady obhájím (finále), nebo vůbec že vyhraju," dodal.

Dosud jediný další titul získal Svrčina v roce 2021 v Praze. Díky zisku druhé trofeje se vrátí ve světovém žebříčku do druhé stovky.

Tenisový challenger v Prostějově (antuka, dotace 118 000 eur):

Dvouhra – finále: Svrčina (ČR) – Macháč (5-ČR) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články