Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Zavírám kapitolu a jdu dál, řekla dojatá Šafářová a při loučení jí ukáply slzy

I na slzičky došlo při loučení Lucie Šafářová s tenisovou kariérou na tuzemských kurtech. Někdejší finalistku dvouhry na French Open dojal ceremoniál, který pro ni připravili pořadatelé před finále Prague Open. Tenistka, která zde vypadla v prvním kole čtyřhry, dostala květiny, vyslechla si zdravice hráček z videa a dvakrát také dlouhý aplaus publika.

Lucie Šafářová při loučení s kariérou v Praze
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Bylo to úžasný. Úplně mě to dojalo, klepala jsem se a myslela, že nic neřeknu, ale pak jsem se rozmluvila," uvedla čtyřnásobná vítězka Fed Cupu a bronzová olympijská medailistka ze čtyřhry.

V záznamech sledovala i své první krůčky s raketou na kurtu. Upozornila, že od malé holčičky k světové hráčce vede dlouhá cesta a není jen růžová. "Byly na ní slzy a bolest, ale za ty úspěchy a všechny tituly stála," řekla dvaatřicetiletá brněnská rodačka.

Z nahrávek gratulovaly Šafářové k úspěšné kariéře a přály vše nejlepší do dalšího života mimo jiné Barbora Strýcová, Petra Kvitová, Belgičanka Kim Clijstersová, Rumunka Simona Halepová, Němka Angelique Kerberová i Martina Navrátilová. "Vůbec jsem nevěděla, co se na mě chystá. Celé mě to překvapilo," uvedla Šafářová.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozlučka s kariérou Lucie Šafářové na Prague Open

Když z obrazovky mluvila Bethanie Matteková-Sandsová, s kterou vyhrála v deblu pět grandslamů, neudržela se a rozplakala se. "Jsem hrozně šťastná, že to proběhlo takhle. Moc jsem si to užila a pořád mě to dojímá," řekla.

Někdejší světová jednička ve čtyřhře, která vystoupala během kariéry na páté místo v žebříčku dvouhry, před rozlučkou ani pořádně nespala. "Budila jsem se, jak jsem byla nervózní, ale taky jsem se těšila. Rozlučku má člověk jen jednu. Je trochu smutné, že to celé skončilo, když člověk slyší všechny ty úspěchy. Ale je to takové uzavření kapitoly a začíná něco nového. Jdu dál," podotkla.

Na Spartě, kde vyhrála jeden turnaj WTA a dva nižší série ITF, si už jen vyzvedne tašku s raketami a boty ze šatny. Ještě předtím opakovaně děkovala českým fanouškům. "Vždycky jsem se sem ráda vracela, české publikum bylo vždy úžasné. Má to doma úplně jiný náboj," chválila fanoušky.

Definitivní tečku za kariérou udělá v Paříži. Debla na French Open plánuje hrát s Mattekovou-Sandsovou a možná zvládne i dvouhru, pokud dostane divokou kartu. "Těším se, naposledy se rozloučím s hráčkami, s organizátory, WTA," uvedla. Ví, že znovu uroní slzu. "Určitě, to je s tím spojené," dodala.

Loučení Lucie Šafářové
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články