Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plíšková se bez boje do čela žebříčku WTA nedostala, ve Wu-chanu ale první zápas zvládla

Kdyby se poštěstilo, mohla Karolína Plíšková ve Wu-chanu poskočit do čela žebříčku WTA i bez jediného úderu raketou. Tento scénář se však neuskuteční a česká tenistka se musí o post světové jedničky poprat na kurtu. Vstup do čínského podniku jí vyšel, když v 2. kole porazila Američanku Amandu Anisimovovu 6:3, 6:3. Do osmifinále naopak neprošly další Češky Barbora Strýcová a Marie Bouzková.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Shi Gong

Sedmadvacetiletá Plíšková, jež měla jako další nejvýše nasazené hráčky v prvním kole volný los, zvládla úvodní zápas ve Wu-chanu za 70 minut. Vítězka nedávného turnaje v Čeng-čou sice v úvodu obou setů po ztraceném servisu prohrávala 0:2, pokaždé ale dokázala na osmnáctiletou soupeřku zatlačit a sady získala. Ve třetím kole českou tenistku čeká další teenagerka, devatenáctiletá Ukrajinka Dajana Jastremská.

Plíšková ve Wu-chanu svádí souboj o pozici světové jedničky s Ashleigh Bartyovou, jež musela svůj úvodní zápas vyhrát, aby Češku nepustila v pořadí WTA Tour před sebe. Vítězka Roland Garros po měsíční pauze od US Open nezačala zápas s Francouzkou Caroline Garciaovou dobře. Prohrála první set 4:6 a druhý získala 6:4 až po brejku v koncovce. Až pak Australanka dominovala a rozhodující sadu vyhrála 6:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková ve Wu-chanu zahájila výhrou

Plíšková nyní potřebuje k posunu do čela žebříčku uhrát ve Wu-chanu minimálně semifinále. "Jen pomalu jsem se dostávala do formy a naštěstí jsem zlepšila servis. Jsem ráda, že jsem ve třetím kole," přiznala Bartyová, jež v Číně obhajuje 350 bodů za loňské semifinále. Pokud by ve finále narazila na druhou nasazenou Plíškovou, bude jedničkou vítězka. Světovou jedničkou už byla Plíšková osm týdnů od předloňského Wimbledonu do září 2017.

Strýcová prohrála s favorizovanou Rumunkou Simonou Halepovou 3:6 a 2:6. Bývalé světové jedničce a dvojnásobné grandslamové vítězce podlehla pošesté v řadě.

Halepovou porazila Strýcová jen v prvním vzájemném duelu před devíti lety. Od té doby rodačka z Plzně nezískala proti vítězce letošního Wimbledonu a loňského French Open ani set. "Není ale snadné proti ní hrát. Zápasy bývají ošidné, chodí na síť, někdy hraje slajsované údery. Ale pomáhá mi, že už jsem ji několikrát porazila," řekla Rumunka.

Jednadvacetiletá Bouzková nestačila na loňskou semifinalistku a nasazenou pětku Wang Čchiang, domácí tenistce podlehla dvakrát 3:6.

V turnaji je ještě jeho dvojnásobná vítězka Petra Kvitová, která se ve středu o čtvrtfinále utká s Američankou Sloane Stephensovou.

Tenisový turnaj žen ve Wu-chanu v Číně:

Dvouhra - 2. kolo: Halepová (4-Rum.) - Strýcová (ČR) 6:3, 6:2, Wang Čchiang (8-Čína) - Bouzková (ČR)6:3, 6:3, Kuzněcovová (Rus.) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 6:2, 7:6 (7:5), Rybakinová (Kaz.) - Džabúrová (Tun.) 6:1, 6:7 (3:7), 6:2, Bartyová (1-Austr.) - Garciaová (Fr.) 4:6, 6:4, 6:1, Svitolinová (3-Ukr.) - Muguruzaová (Šp.) 7:5, 6:2, Stephensová (10-USA) - Wang Ja-fan (Čína) 6:2, 3:6, 6:1, Keninová (15-USA) - Mertensová (Belg.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:5), Martičová (Chorv.) - Petersonová (Švéd.) 6:0, 3:6, 6:1, Riskeová (USA) - Puigová (Portor.) 2:6, 7:6 (7:5), 6:3, Jastremská (Ukr.) - McHaleová (USA) 6:3, 7:6 (8:6), Bertensová (6-Niz.) - Peraová (USA) 3:6, 6:4, 6:2, Karolína Plíšková (2-ČR) - Anisimovová (USA) 6:3, 6:3, Kuděrmetovová (Rus.) - Bencicová (7-Švýc.) 2:6, 6:3, 6:4

Čtyřhra - 1. kolo: Stosurová, Čang Šuaj (5-Austr./Čína) - Siniaková, Alexandrovová (ČR/Rus.) 6:3, 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články