Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zápas s Nizozemskem otevře týmová jednička Veselý, druhým singlistou je Rosol

Daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil nominoval pro kvalifikační duel s Nizozemskem jako dvojku k Jiřímu Veselému Lukáše Rosola. Utkání o postup do listopadového finále zahájí Veselý proti Tallonu Griekspoorovi, pak nastoupí na kurt v ostravské aréně Rosol proti jedničce soupeře Robinu Haasemu. Přímý přenos úvodních dvouher sledujte v pátek od 14:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Navrátil trochu zvažoval, že by Veselého nechal odpočinout a nasadil místo něj v pátek Pavláska.

Ten má ale drobné zdravotní problémy, proto z této varianty sešlo a česká jednička bude hrát od začátku.

Navrátil s Veselým určitě počítá do čtyřhry, která zahájí sobotní program. Los proto považoval za přívětivý.

"Myslím, že z pohledu toho zápasu jsem radši, že bude začínat Jirka Veselý, protože bude mít víc času si odpočinout," řekl po losu.

Třiatřicetiletý Rosol minimálně pro páteční dvouhru dostal přednost před Pavláskem i mladíky Tomášem Macháčem a Jiřím Lehečkou.

Nizozemskou jedničku Haaseho Rosol porazil v pěti ze šesti dosavadních vzájemných zápasů. Naposledy se utkali právě v Davisově poháru a před rokem a půl zkušený český tenista vyhrál 7:5 v rozhodujícím pátém setu.

Je nám líto, video expirovalo.
Davis Cup proti Nizozemsku zahájí Veselý

Rosol se přitom domníval, že je jejich bilance vyrovnanější. "Vždycky to byl boj, vždycky se rozhodovalo v koncovce. Počítám, že to bude velká bitva, že bude rozhodovat jeden dva míčky v každém setu," přemítal.

Nizozemský kapitán Paul Haarhuis zvolil jako dvojku pro dvouhry dvaadvacetiletého Tallona Griekspoora, který se pohybuje kolem 200. místa světového žebříčku. S Veselým v pátek odehrají první vzájemný zápas.

"Soupeře moc neznám, pohybuje se především na challengerech. Určitě se podíváme na nějaká videa, jestli budou na internetu, a zeptám se kluků, jestli ho neznají. Naplánujeme taktiku a některé věci se budou přizpůsobovat v tom zápase," řekl Veselý o pátečním protivníkovi. Věří, že do české šatny přinese první bod a zpříjemní pozici Rosolovi.

Pro sobotní čtyřhru kapitáni zatím nahlásili Adama Pavláska s Veselým a Matwého Middelkoopa s Jeanem-Julienem Rojerem.

Pak by měli nastoupit Veselý proti Haasemu a Rosol proti Tallonu Griekspoorovi. Nominace ale ještě kapitáni mohou změnit.

S Nizozemskem se Česko nebo bývalé Československo utkalo v Davisově poháru sedmkrát, z toho pětkrát vyhrálo.

Poslední vzájemný zápas ale dopadl lépe pro nizozemský výběr, který v září 2017 zvítězil v baráži 3:2 na zápasy. Česko tak podruhé v historii sestoupilo ze Světové skupiny.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články