Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zakopalová vyřadila v Dauhá Ivanovičovou, v osmifinále jsou čtyři Češky

Dauhá (Katar) - Česká tenistka Klára Zakopalová vyřadila na turnaji v Dauhá ve druhém kole devátou nasazenou Anu Ivanovičovou ze Srbska. Jednatřicetiletá fedcupová reprezentantka porazila o pět let mladší bývalou světovou jedničku 4:6, 6:1, 6:3. V osmifinále se utká s Němkou Angelique Kerberovou, která vyřadila Karolínu Plíškovou. I Petra Kvitová si v Dauhá připsala skalp bývalé světové hráčky číslo jedna. Venus Williamsovou zdolala 6:2, 2:6, 7:6 a v osmifinále si zahraje s Lucií Šafářovou, která zdolala Pcheng Šuaj z Číny. Čtvrtou postupující Češkou je Petra Cetkovská, jež porazila další Číňanku Čang Šuaj.

Momentálně 34. hráčka světového pořadí Zakopalová tento týden odehrála už čtvrtý soutěžní zápas během tří dnů. V pondělí odehrála dva zápasy za reprezentaci ve Fed Cupu ve Španělsku s bilancí jedné výhry a jedné prohry. Na turnaji kategorie Premier v Dauhá nejdříve v úterý porazila ve dvou setech Ukrajinku Svitolinovou, aby na výhru navázala skvělým výkonem proti bývalé světové jedničce Ivanovičové.

Proti aktuální dvanáctce žebříčku WTA Ivanovičové uspěla poprvé v životě. V předchozích dvou vzájemných zápasech, naposledy vloni v Moskvě, s ní neuhrála ani set.

Třetí nasazená Kvitová hrála první zápas bez jednoho dne přesně měsíc po šokujícím vyřazení v prvním kole v Melbourne. V minulých týdnech ji nepustila nemoc na turnaj v Paříži ani na Fed Cup ve Španělsku.

Proti Venus Williamsové se v Kataru udržela v pavouku s vypětím všech sil. Ve třetí sadě otočila nepříznivý stav 1:4 na 5:4, ale při vlastním podání neproměnila mečbol. V tie-breaku nevyužila další možnost k ukončení zápasu, vzápětí sama jednu odvrátila a třetí svoji příležitost v zápase už zužitkovala. Třiadvacetiletá Kvitová tím upravila bilanci s o deset let starší soupeřkou na 3:1.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Faisal Osama

Lucie Šafářová, která také pomohla v pondělí jednou výhrou k postupu českého fedcupového týmu, ve druhém kole v Dauhá zdolala Číňanku Pcheng Šuaj 6:2, 5:7 a 6:4. Porazila ji počtvrté za sebou, přičemž jedinou porážku s ní utrpěla před deseti lety.

Karolína Plíšková svůj boj proti šesté nasazené hráčce, Němce Angelique Kerberové, nezvládla a prohrála 6:7 (2:7) a 4:6.

Čtvrtou českou tenistkou v osmifinále je Cetkovská, která zdolala po boji 6:3, 4:6, 6:3 Číňanku Čang Šuaj. Úspěšná česká kvalifikantka vyhrála dva zápasy na turnaji WTA poprvé od loňského Wimbledonu a o postup do čtvrtfinále se utká s letos neporaženou šampionkou z Australian Open Li Na.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 2 440 070 dolarů), 2. kolo:

Zakopalová (ČR) - Ivanovičová (9-Srb.) 4:6, 6:1, 6:3, Kerberová (6-Něm.) - Karolína Plíšková (ČR) 7:6 (7:2), 6:4, Kvitová (3-ČR) - V. Williamsová (USA) 6:2, 2:6, 7:6 (9:7), Šafářová (ČR) - Pcheng Šuaj (Čína) 6:2, 5:7, 6:4, Cetkovská (ČR) - Čang Šuaj (Čína) 6:3, 4:6, 6:3, Li Na (1-Čína) - Rybáriková (SR) 6:1, 5:7, 6:2, Erraniová (4-It.) - Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) 6:0, 6:4, Klejbanovová (Rus.) - Vögeleová (Švýc.) 6:3, 6:2, Becková (Něm.) - Pironkovová (Bulh.) 6:7 (5:7), 6:2, 6:2, Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:4, 6:1, Jankovičová (5-Srb.) - Knappová (It.) 6:0, 6:2, Čepelová (SR) - Stosurová (12-Austr.) 6:4, 4:6, 6:1, Niculescuová (Rum.) - Matteková-Sandsová (USA) 6:1, 3:6, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články