Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zakopalová vyhrála turnaj ITF v Marseille

Marseille - Tenistka Klára Zakopalová se po třech letech radovala z titulu ve dvouhře. Na antuce v Marseille vyhrála turnaj okruhu ITF s dotací 100 tisíc dolarů. Česká hráčka v nedělním finále zdolala Švédku Johannu Larssonovou dvakrát 6:3. Díky triumfu ve Francii se Zakopalová týden před Wimbledonem posunula v žebříčku WTA o osm míst, z 74. na 66. pozici světa.

Osmadvacetiletá rodačka z Prahy cestou za triumfem mimo jiné vyřadila v semifinále krajanku Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Turnajovou dvojku porazila po boji ve třech setech 2:6, 6:3 a 6:1. V Marseille tak Zakopalová navázala na titul z roku 2001.

Zakopalová vyhrála posedmé v kariéře turnaj ITF, před Marseille naposledy slavila v roce 2007 ve Zlíně. Na okruhu WTA se z vítězství radovala dvakrát - v Hertogenboschi a Portoroži shodně před pěti lety.

Dařilo se i tenistce Sandře Záhlavové, která ukončila na trávě v nizozemském Hertogenboschi sérii sedmi proher v prvním kole na turnajích WTA a ve wimbledonské generálce postoupila do druhého kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články