Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Zakopalová vyhrála čtyřhru v Bastadu, Hlaváčková první finále neurvala

Bastad (Švédsko)/Bad Gastein (Rakousko) - Klára Zakopalová získala se Španělkou Anabel Medianovou na turnaji v Bastadu titul ve čtyřhře. První nasazený pár ve finále jasně přehrál rumunsko-italskou dvojici Alexandra Dulgheruová, Flavia Pennettaová 6:1 a 6:4. To Andrea Hlaváčková první titul ve dvouhře nezískala. Ve finálovém utkání Bad Gasteinu prohrála s Rakušankou Yvonne Meusburgerovou 5:7 a 2:6.

Jednatřicetiletá Zakopalová, která v semifinále dvouhry ve Švédsku vypadla se světovou jedničkou Serenou Williamsovou, si tak připsala celkově čtvrtý titul v kariéře a druhý v deblu. Ve čtyřhře dosud uspěla jen v roce 2011 v Hertogenboschi společně s Barborou Záhlavovou Strýcovou.

Ve finále dvouhry podle očekávání triumfovala Williamsová, která tak získala svůj 53. singlový titul. Domácí Johanna Larssonová jí dokázala vzdorovat jen v úvodu prvního setu. Pak ale ztratila osm gamů v řadě a ve druhé sadě ji dokonce hrozil nepopulární kanár. Ale za stavu 0:5 ještě zabojovala a odolala mečbolu, prohru 4:6 a 1:6 však už neodvrátila.

Hlaváčková přes prohru v Rakousku zaznamenala svůj nejlepší singlový výsledek v kariéře. Jejím dosavadním maximem bylo čtvrtfinále. Rodačka z Plzně a stříbrná medailistka z olympijských her v Londýně tak může zaútočit na návrat do první stovky světového žebříčku, ve kterém byla v roce 2012 nejlépe na 58. místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Andrea Hlaváčková hodnotí prohrané finále WTA v Bad Gasteinu

Devětadvacetiletá Meusburgerová ve finále těžila ze silnějšího servisu. Přestože Hlaváčková na turnaji vynikala dobrým returnem a získáváním podání soupeřek, dnes měla pouze šest brejkbolů, z nichž využila dva.

Od stavu 5:5 v první sadě tak začala mít Meusburgerová navrch. Brejkem získala první set a ve druhém už na kurtu dominovala.

Výsledky:

Bastad (antuka, dotace 235 000 dolarů):

Dvouhra - finále: S. Williamsová (1-USA) - Larssonová (Švéd.) 6:4, 6:1.

Čtyřhra - finále: Zakopalová, Medinaová (1-ČR/Šp.) - Dulgheruová, Pennettaová (Rum./It.) 6:1, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články