Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zakopalová v Soulu postoupila do čtvrtfinále

Soul - Česká tenistka Klára Zakopalová postoupila na turnaji v Soulu do čtvrtfinále. Sedmá nasazená hráčka ve druhém kole porazila Slovenku Magdalenu Rybárikovou 6:1 a 7:6. Její příští soupeřkou bude bývalá světová jednička a hlavní papírová favoritka turnaje Caroline Wozniacká z Dánska, jež vyřadila svoji francouzskou jmenovkyni Garciaovou po výsledku 6:2, 6:3.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Třicetiletá Zakopalová, aktuální česká trojka a světová sedmadvacítka, oplatila o sedm let mladší Rybárikové (56. v žebříčku WTA) porážku z dosud jediného vzájemného utkání z barcelonské antuky v roce 2009. Shodou okolností skončil tehdejší duel naprosto stejným výsledkem na gamy jako nyní na tvrdém povrchu v jihokorejské metropoli.

Zakopalová v prvním setu dominovala, třikrát získala soupeřčin servis a při třech vlastních podáních ztratila jen dva fiftýny. Ve druhé sadě už ale umožnila Rybárikové dva brejky, sama pak zachránila set za stavu 4:5 při soupeřčině podání. Ve zkrácené hře česká tenistka prohrávala už 2:5, ale třemi body za sebou vyrovnala, odvrátila setbol a sama svůj první mečbol po hodině a 23 minutách proměnila.

Dvouhra - 1. kolo:

Zakopalová (7-ČR) - Rybáriková (SR) 6:1, 7:6 (8:6), Wozniacká (1-Dán.) - Garciaová (Fr.) 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články