Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Zakopalová uhrála ve větrném semifinále v Eastbourne jen tři gamy

Eastbourne (Británie) - Tenistka Klára Zakopalová si o titul na trávě v Eastbourne nezahraje. V semifinále generálky před Wimbledonem podlehla páté nasazené Angelique Kerberové 0:6 a 3:6. Němka se ve finále utká s Rakušankou Tamirou Paszekovou, která po tříhodinovém boji vyřadila obhájkyni titulu Francouzku Marion Bartoliovou.

Klára Zakopalová
zdroj: ČTK

Tenistky trápil silný vítr, kvůli kterému míče létaly po úderech dost nevypočitatelně a hráčky občas jen bezradně rozhazovaly rukama. Zakopalová prohrála první set hladce za 21 minut a celé utkání ztratila za necelou hodinu. "S tím větrem to dneska bylo hodně obtížné. Zítra už snad počasí horší být ani nemůže," řekla Kerberová, která zdolala Zakopalovou potřetí ve čtvrtém vzájemném duelu. Němka jako první hráčka v této sezoně nasbírala 40 výher, za ní následují s 38 vítěznými zápasy Běloruska Viktoria Azarenková a Polka Agnieszka Radwaňská.

Česká tenistka, která je v žebříčku WTA o 28 míst níže, byla v semifinále na trávě po sedmi letech. V roce 2005 v nizozemském Hertogenboschi nakonec turnaj vyhrála. V Eastbourne měla šanci probojovat se poprvé od září 2010 do finále, ale německá favoritka jí nedala šanci.

V úvodním semifinále Bartoliová podlehla Paszekové 6:4, 5:7 a 4:6. Rakušanka, které se letos zatím moc nedařilo, si zahraje čtvrté finále na okruhu WTA v kariéře. Postup přes turnajovou čtyřku Bartoliovou vydřela i díky tomu, že v druhé sadě otočila nepříznivý stav 1:4.

Zakopalové se nepovedlo postoupit do finále ani v deblu, když s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou podlehly turnajovým jedničkám Liezel Huberové a Lise Raymondové dvakrát 2:6. V semifinále vypadla i Květa Peschkeová se svou slovinskou partnerkou Katarinou Srebotnikovou.

V mužské soutěži usnadnil Andymu Roddickovi postup do finále Belgičan Steve Darcis, který zápas za stavu 6:3, 3:1 pro Američana vzdal. Bývalý první hráč světa si připsal jubilejní 600. vítězství na okruhu ATP a o titul si zahraje poprvé od loňského února.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články