Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zakopalová si titul z Kodaně neodveze, podlehla Wozniacké

Kodaň - Česká tenistka Klára Zakopalová svůj třetí turnajový titul kariéry nezískala. V kodaňském finále podlehla domácí favoritce a nasazené jedničce Caroline Wozniacké 2:6 a 6:7. Přes porážku se osmadvacetiletá Zakopalová posune v žebříčku dvouhry WTA z aktuálního 51. místa k elitní třicítce a bude na dohled svému životnímu maximu, kterým je 27. pozice z března 2006.

"Ze začátku jsem byla nervózní, snažila jsem se bojovat a postupně se zlepšovala, ale Caroline byla prostě o kousek lepší," řekla Zakopalová při vyhlášení. "Jinak jsem si turnaj moc užila, byl to skvělý týden s finále a těším se sem za rok," dodala.

I s úvodní nervozitou začala Zakopalová duel s domácí hvězdou nadějně, ale brejkbol hned v první hře nevyužila. Set se zlomil za stavu 2:2, česká tenistka chybovala a ztratila pět gamů.

Ve druhé sadě měla Zakopalová naději na obrat. Agresivní hrou si vynutila brejk v páté hře a pak vedla 4:2. Výhodu brejku ovšem ztratila o dvě hry později a o osudu sady rozhodl tie-break. Ve zkrácené hře Zakopalová více kazila a rychle prohrávala 1:6. Stihla ještě odvrátit čtyři mečboly, ale při pátém kapitulovala.

Pražská rodačka hrála své desáté finále dvouhry v kariéře, ale poprvé proti hráčce světové desítky. Vyhrát dokázala jen v roce 2005 v Hertogenboschi a v Portoroži. Dvacetiletá Wozniacká je v tomto ohledu úspěšnější, vyhrála osmé finále z patnácti.

Zakopalová byla letos v pořadí už čtvrtou Češkou ve finále dvouhry WTA. Lucie Šafářová prohrála souboj o titul v hale v Paříži a Barbora Záhlavová-Strýcová nedosáhla na vavřín na pražské Štvanici při Prague Open. Uspěla tak jen Iveta Benešová v marockém Fezu.

Klára Zakopalová
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články