Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Zakopalová postoupila v Barceloně, Záhlavová-Strýcová skončila

Barcelona - Tenistka Klára Zakopalová ve svém prvním letošním utkání na antuce porazila v úvodním kole turnaje v Barceloně 6:3, 6:4 Francouzku Lauru Thorpeovou. Další české zástupkyni Barboře Záhlavové-Strýcové se naopak nedařilo a stejně jako před rokem vypadla s domácí Španělkou Laurou Pousovou-Tiovou. Z českých tenistek už v pondělí postoupila do druhého kola Petra Cetkovská.

Klára Zakopalová
zdroj: AP Photo autor: Ahn Young-joon

Třicetiletá Zakopalová zdolala 232. hráčku světa, jež se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, za sedmdesát minut. Ve druhém kole se utká s třetí nasazenou Dominikou Cibulkovou ze Slovenska. Dosavadní jediné vzájemné utkání pražská rodačka loni v Moskvě prohrála.

Záhlavová-Strýcová podlehla domácí tenistce Pousové, která je o 55 míst ve světovém žebříčku níže, hladce 1:6 a 2:6. V Barceloně tak skončila hned v prvním kole jako loni a se stejnou soupeřkou.

Barcelonská antuka vůbec nesvědčila nejvýše nasazené Francesce Schiavoneové, očekávané jedničce italského týmu pro semifinále Fed Cupu proti Češkám, které se bude hrát za necelé dva týdny v Ostravě. Světová dvanáctka podlehla Bělorusce Olze Govorcovové, 83. hráčce žebříčku WTA, po setech 4:6 a 3:6.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články