Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Zakopalová porazila v Moskvě Šafářovou dvakrát 6:4

Moskva - Souboj českých tenistek ve druhém kole turnaje v Moskvě vyhrála Klára Zakopalová. Osmou nasazenou Lucii Šafářovou porazila dvakrát 6:4 a její soupeřkou ve čtvrtfinále bude vítězka zápasu mezi Alizé Cornetovou z Francie a turnajovou jedničkou Samanthou Stosurovou z Austrálie. Do čtvrtfinále jde i Lukáš Rosol, který si poradil s šestým nasazeným Denisem Istominem z Uzbekistánu 4:6, 6:4 a 6:3.

Zakopalová měla z výhry smíšené pocity. "Jsem ráda, že jsem ve čtvrtfinále, ale jsme zároveň kamarádky," řekla o duelu se Šafářovou. "Už jsme spolu hrály tolikrát, že by to už mohlo někdy skončit," dodala s úsměvem.

Zápas se známou soupeřkou a kamarádkou považuje spíše za nevýhodu, a to oboustrannou. "Obě se krotíme v emocích, nepovzbuzujeme se tolik, spíš je to nevýhoda. Hlavně je to vždy strašně těžké zvládnout psychicky." I proto ji během zápasu dvakrát přišel uklidnit a povzbudit trenér. "Začnu být nervózní a podrážděná a on mě uklidní, občas i seřve, abych se vrátila zpátky (do hry)," prozradila.

Tentokrát zabrala trenérova rada vyrukovat na Šafářovou s větší agresivitou. Klíčový okamžik pak nastal ve druhém setu, kdy nakonec srovnala soupeřčin náskok. "Pak i Lucka znervózněla. Kdyby udělala ten míč na 5:1, tak by zápas asi vypadal úplně jinak," připustila Zakopalová. Před čtvrtfinále tvrdí, že nemá co ztratit. "Budu bojovat o každý míč a uvidíme," předsevzala si.

Třicetiletá Zakopalová si v sezoně poradila se svojí krajankou na třetí pokus. Nedávno v Tokiu k utkání se Šafářovou nenastoupila kvůli zraněnému levému zápěstí, v květnu ve finále turnaje okruhu ITF v Praze zase s 18. hráčkou světa prohrála ve dvou setech.

Šafářová si nespravila chuť ani ve čtyřhře, kdy v páru s Pavljučenkovou podlehla po urputné bitvě dvojici Švedovová, Srebotniková. "Hrály výborně, bylo to těžké, ale vyrovnané. Podlehly jsme o kousek," řekla Šafářová. V souboji se Zakopalovou ji trápily stejné pocity: "Vždy je to nervózní a nepříjemné, protože naproti je i kamarádka," řekla a soupeřku chválila: "Klára mě dnes tlačila, hlavně z druhého servisu. Hrála moc dobře. Sice jsem v druhém setu vedla 4:1, ale nedala jsem pár prvních servisů a ona toho využila."

V mužské dvouhře prošel do čtvrtfinále Lukáš Rosol, který přehrál Denise Istomina. Sedmadvacetiletý Čech se proti Maliku Džazírímu pokusí napotřetí postoupit do premiérového semifinále v kariéře. Tunisan, jenž na okruhu ATP prošel poprvé mezi osmičku nejlepších, vyřadil ve třech setech turnajovou trojku Viktora Troického ze Srbska, jenž v uplynulých letech hrál na Kremlin Cupu finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články