Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zakopalová porazila Cirsteaovou a je v Kodani v semifinále

Kodaň - Česká tenistka Klára Zakopalová porazila na turnaji v Kodani Rumunku Soranu Cirsteaovou 6:1 a 7:5 a poprvé v sezoně si zahraje na okruhu WTA semifinále dvouhry. Její příští soupeřkou bude druhá nasazená Číňanka Li Na, která snadno poradila s Němkou Angelique Kerberovou po setech 6:1 a 6:2.

"Hraje se mi tady dobře a jsem nadšená, že jsem v semifinále," řekla pražská rodačka Zakopalová v rozhovoru na kurtu fanouškům. Sedmá nasazená hráčka měla duel s přemožitelkou Petry Kvitové z prvního kola od začátku pod kontrolou. Trochu zaváhala až ve druhém setu za stavu 5:2, kdy nevyužila první mečbol a pak prohrála tři hry za sebou.

"Neboj se ničeho, hraješ perfektně. Hlavu nahoru, poskoč si, nic neměň a dotáhneš to," povzbuzoval o pauze Zakopalovou její trenér Petr Kralert. Jeho svěřenkyně, která letos hrála čtvrtfinále v Bogotě a v Monterrey, získala od stavu 5:5 další dvě hry. Svůj druhý mečbol proměnila díky dvojchybě soupeřky.

Zakopalová vzala Rumunce osmkrát servis a hrála mnohem útočněji, o čemž svědčí poměr vítězných úderů 29:5 pro českou hráčku. Se semifinálovou soupeřkou Li Na se Zakopalová na okruhu WTA dosud nepotkala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články