Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zakopalová na titul v Riu nedosáhla, mezi muži kraloval Nadal

Rio de Janeiro - Mohla získat třetí turnajový titul v kariéře, finále turnaje ji však nevyšlo. Klára Zakopalová v něm podlehla Japonce Kurumi Naraové za dvě hodiny a šest minut 1:6, 6:4, 1:6. Jednatřicetiletá Zakopalová na titul čeká od roku 2005, kdy triumfovala v Hertogenboschi a Portoroži. Dvouhru mužů opanoval při svém návratu na kurty po zhruba měsíční pauze
Rafael Nadal. První hráč světového žebříčku porazil ve finále Ukrajince Alexandra Dolgopolova
6:3, 7:6 a získal 62. titul v kariéře.

 

Klára Koukalová
zdroj: ČTK autor: Silvia Izquierdo

Jednatřicetiletá Zakopalová na titul čeká od roku 2005, kdy triumfovala v Hertogenboschi a Portoroži. Letos už byla od triumfu krůček v australském Hobartu, kde ale ve finále rovněž neuspěla.

Do duelu vstoupila 35. hráčka světového žebříčku katastrofálně a prohrávala už 0:5, než poprvé udržela svůj servis. A na podání se jí nedařilo ani dál. O devět let mladší soupeřce nabídla celkem 23 brejkbolů a servis v utkání udržela jen třikrát.

"Mám problém s astmatem a nemohla jsem dýchat," řekla po utkání Zakopalová. "To ale není výmluva. Kurumi odvedla dobrou práci. Zasloužila si to, hrála opravdu dobře," dodala Zakopalová, jež pogratulovala soupeřce k zisku prvního titulu v kariéře.

Nadal, osminásobný šampion Roland Garros potvrdil i přes malé zaváhání v koncovce druhého setu svou dominanci na antuce. Na svém oblíbeném povrchu oslavil 298. vítězství, prohrál jen 21 zápasů.

Tenisový turnaj mužů a žen v Riu de Janeiro (antuka):

Muži (dotace 1,454.365 dolarů):

Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:3, 7:6 (7:3).

Čtyřhra - finále:
Cabal, Farah (Kol.) - Marrero, Melo (2-Šp./Braz.) 6:4, 6:2.

Ženy (dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
(5-Jap.) - Zakopalová (1-ČR) 6:1, 4:6, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články