Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Zakopalová jde v New Havenu do čtvrtfinále, Kvitová ve 2. kole

New Haven - Česká tenistka Klára Zakopalová zdolala na turnaji v New Havenu Portoričanku Mónicu Puigovou 6:4, 6:1 a počtvrté si letos zahraje čtvrtfinále. Vyzve v něm Rusku Jelenu Vesninovou, která vyřadila turnajovou dvojku Němku Angelique Kerberovou. Petra Kvitová postoupila do druhého kola. Obhájkyně titulu otočila nepříznivý vývoj duelu s Němkou Annikou Beckovou a vyhrála 4:6, 6:3, 6:3.

Klára Zakopalová
zdroj: AP Photo autor: Ahn Young-joon

Třiatřicátá hráčka světového žebříčku Zakopalová si s účastnicí kvalifikace Puigovou v prvním setu poradila, i když dvakrát přišla o podání. Ve druhé sadě již dominovala a po 87 minutách hry využila při svém servisu druhý mečbol.

Jednatřicetiletá Zakopalová letos ve svých třech čtvrtfinálových duelech pokaždé uspěla. V lednu pak podlehla až ve finále v čínském Šen-čenu domácí Li Na, začátkem července v Palermu prohrála v semifinále s Italkou Sarou Erraniovou a týden nato v Bastadu s Američankou Serenou Williamsovou.

Zakopalová se s čtyřiadvacátou hráčkou světového žebříčku Vesninovou zatím utkala jen jednou. V roce 2010 ji na tvrdém povrchu v Linci porazila dvakrát 7:5.

Světová devítka Kvitová se díky brejku ujala v první sadě vedení 4:2, jenže pak už nezískala ani jednu hru a prohrála 4:6. Následující set začala ztrátou podání, jenže Becková, která se do hlavní soutěže dostala jako náhradnice za nemocnou Polku Urszulu Radwaňskou, také potvrzení brejku nezvládla.

Třiadvacetiletá Kvitová vyhrála 6:3, takže už posedmadvacáté v sezoně musel o výsledku jejího zápasu rozhodnout třetí set, což je maximum mezi hráčkami první stovky. Rozhodující sadu si Kvitová znovu zbytečně zkomplikovala za stavu 3:0 a 5:1, ale nakonec opět potvrdila výhru 6:3. Česká jednička ve druhém kole změří poprvé v kariéře síly s Američankou Alison Riskeovou, 95. hráčkou pořadí WTA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články