Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zakopalová i Záhlavová-Strýcová prošly do čtvrtfinále

Budapešť - Tenistka Klára Zakopalová se na antukovém turnaji v Budapešti probojovala už do čtvrtfinále. Na postup se ale řádně nadřela, osmnáctiletou Srbku Aleksandru Kruničovou, která hrála první turnaj WTA v životě, porazila dvakrát 7:5. O postup do semifinále se 36. hráčka žebříčku WTA utká s Katerynou Bondarenkovou z Ukrajiny.

Zakopalová, která na trávě ve Wimbledonu ztroskotala ve třetím kole na pozdější finalistce Marii Šarapovové, si na elitním okruhu zahraje čtvrtfinále po dvou a půl měsících. Pokud porazí i Bondarenkovou, zopakuje v maďarské metropoli své letošní maximum z lednového turnaje v australském Hobartu.   

Kruničová v Budapešti debutovala v hlavní soutěži ve dvouhře na okruhu WTA, dosud hrála turnaje ITF včetně květnového v Praze na Spartě. Tam v semifinále nestačila na wimbledonskou šampionku Petru Kvitovou. Z dnešního duelu se Zakopalovou si odnesla nejen porážku, ale i odřenou ruku z pádu na antuku v třetím gamu druhé sady. 

Záhlavová-Strýcová si poradila s Jakimovovou

Dařilo se i Barboře Záhlavové-Strýcové, která na turnaji ve švédském Bastadu také prošla do čtvrtfinále. Ve druhém kole si poradila s Běloruskou Anastasií Jakimovovou po setech 7:5, 4:6, 6:3 a napodobila tak svůj lednový úspěch z Brisbane, kde taky došla do čtvrtfinále. Ve vyrovnané bitvě vzala Záhlavová-Strýcová soupeřce z Minsku, 93. hráčce žebříčku WTA, jedenáctkrát podání. Zápas se hrál tři hodiny a šest minut. 

V cestě do semifinále teď Záhlavové-Strýcové stojí druhá nasazená Italka Pennettaová, která je v žebříčku WTA na 21. místě. Obě tenistky mají vyrovnanou zápasovou bilanci, na antuce v Bogotě se v roce 2005 radovala Italka, předloni na betonu v Monterrey zvítězila Záhlavová-Strýcová.

Na turnaji v Bastadu naopak překvapivě končí světová jednička Caroline Wozniacká, která sice v zápase druhého kola proti domácí Sofii Arvidssonové vyhrála první set 6:2, pak ale zápas musela skrečovat kvůli zranění ramene.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články