Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Záhlavová-Strýcová v Québeku vypadla ve čtvrtfinále

Québec - Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová loňský triumf na turnaji v Québeku neobhájí. Ve čtvrtfinále dnes podlehla Němce Moně Barthelové 3:6 a 4:6. O postup do semifinále ještě bude usilovat Lucie Hradecká, která porazila ve druhém kole domácí Eugenii Bouchardovou 7:6, 2:6, 7:6. Další soupeřkou turnajové osmičky bude 129. hráčka světa, Američanka Lauren Davisová. 

Záhlavová-Strýcová loni v Québeku vybojovala dosud jediný titul ve dvouhře na okruhu WTA, její snaha o obhajobu ztroskotala na neoblíbené soupeřce. S dvaadvacetiletou Barthelovou, která na turnaji s dotací 220 000 dolarů plní roli nasazené trojky, se utkala potřetí v kariéře a znovu neuhrála ani set.

Ve druhé sadě dnes šestadvacetiletá česká tenistka prohrávala už 1:5, ale dokázala ji zdramatizovat. V následných třech gamech povolila soupeřce pouze jeden fiftýn. Barthelová pak ale zabrala, při svém podání si vypracovala vedení 40:0 a druhý ze tří mečbolů proměnila.

Sedmadvacetiletá Hradecká si ve čtvrtfinále dvouhry na okruhu WTA zahraje potřetí v sezoně. S devíti esy v druhém kole se musela sklonit před Bouchardovou, která jich zaznamenala o dvě víc, nakonec však postupem navázala na výkony z Aucklandu a Madridu. Ve španělské metropoli navíc stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry prošla až do semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články