Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Záhlavová-Strýcová si v Lucemburku zahraje o druhý titul

Lucemburk - Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová si zahraje na turnaji v Lucemburku podruhé v této sezoně ve finále. Čtvrtá nasazená hráčka zdolala Němku Monu Barthelovou 6:3 a 6:2. O druhý titul v kariéře se Záhlavová-Strýcová utká s další německou tenistkou a loňskou finalistkou turnaje Annikou Beckovou, která v semifinále vyřadila české překvapení turnaje Denisu Allertovou. Ve finále je Záhlavová-Strýcová popáté, dosud jediné turnajové prvenství slavila v roce 2011 v Quebecu.

Barbora Záhlavová-Strýcová
zdroj: AP autor: Aaron Favila

Osmadvacetiletá plzeňská rodačka zvládla i čtvrtý zápas v Lucemburku bez ztráty setu. V duelu s Barthelovou ani jednou nepřišla o svůj servis a vyhrála i druhé vzájemné utkání v sezoně. Předtím přitom čtyřiadvacetileté Němce třikrát podlehla.

S dvacetiletou Beckovou se Záhlavová-Strýcová dosud utkala pouze jednou, předloni s ní právě v Lucemburku prohrála ve třech setech. Nyní je ve světovém žebříčku o 29 míst výše než její soupeřka a ve finále bude favoritkou. Svou výhrou česká tenistka překazila první německé finále na okruhu WTA od roku 1995, kdy se o titul z Turnaje mistryň střetly legendární Steffi Grafová s Anke Huberovou.

Allertová své první semifinále na turnaji WTA jednoznačně prohrála, Beckové podlehla po setech 0:6, 1:6 za pouhých 48 minut. Jednadvacetiletá česká tenistka však odehrála v Lucemburku životní turnaj. Poprvé v kariéře prošla z kvalifikace do hlavní soutěže, v níž dokázala vyřadit i favoritky Němku Sabine Lisickou a Varvaru Lepchenkovou z USA. Nestačila až na Beckovou, která postoupila do finále stejně jako loni, kdy v Lucemburku bojovala o titul dosud jedinkrát v kariéře.

V utkání s Beckovou měla Allertová v prvním gamu brejkbol, ale šlo zároveň o poslední zápletku v zápase. V dalších pěti gamech uhrála vždy pouze jeden fiftýn. V druhé sadě dokázala při svém podání vyrovnat na 1:1, ale pak už opět vládla 60. hráčka světa.

O titul bude ve čtyřhře bojovat Lucie Hradecká, jež do finále postoupila společně s mladou krajankou Barborou Krejčíkovou. Devětadvacetiletá Hradecká vyhrála naposledy turnaj před měsícem v Quebecu s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou, celkem má na kontě 18 triumfů. O jedenáct let mladší Krejčíková bude hrát finále na WTA Tour poprvé.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články