Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Záhlavová-Strýcová si v Aucklandu zahraje o finále s Wozniackou

Auckland - Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová porazila v Aucklandu 6:4, 7:5 Coco Vandewegheovou z USA a na prvním turnaji v sezoně si zahraje semifinále. Její soupeřkou v boji o šesté finále v kariéře bude nejvýše nasazená Caroline Wozniacká z Dánska. Také v semifinále je ve čtyřhře pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká a další deblistka Renata Voráčová.

Barbora Záhlavová-Strýcová
zdroj: AP autor: Aaron Favila

Osmadvacetiletá Záhlavová-Strýcová tak zatím v novém roce navazuje na svou loňskou životní sezonu, v níž z konce první stovky vyšplhala až na 26. místo v žebříčku. Minulý rok zakončila postupem do finále v Lucemburku a stejný úspěch se jí může podařit i v úvodu nové sezony.

Proti osmé hráčce žebříčku Wozniacké bude hrát Záhlavová-Strýcová popáté. První tři duely prohrála, ale loni ve Wimbledonu bývalou světovou jedničku vyřadila. "Barbora nedává velké rány, ale míče dobře umisťuje. Má dobrou ruku a voleje. Hodně se loni zlepšila a díky své zkušenosti jako hráčka hodně vyrostla," komentovala svou příští soupeřku Wozniacká.

S Vandewegheovou sehrála Záhlavová-Strýcová poprvé v Aucklandu zápas na dva sety. V druhé sadě přitom plzeňská rodačka prohrávala už 2:5, ale od toho momentu získala 20 z 23 bodů a za hodinu a tři čtvrtě postoupila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články