Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Záhlavová-Strýcová první titul nezískala. V Praze se radovala Szavayová

Praha - Tenistka Agnes Szavayová se stala poslední vítězkou turnaje ECM Prague Open. Jednadvacetiletá Maďarka v dnešním finále šestého ročníku na Štvanici porazila domácí naději Barboru Záhlavovou-Strýcovou 6:2, 1:6, 6:2 a po triumfu v Budapešti získala druhý titul na okruhu WTA za sebou. Osmá nasazená Záhlavová-Strýcová hrála finále dvouhry WTA poprvé v kariéře a díky tomu se posune poprvé do elitní padesátky žebříčku. Na konto si připsala devatenáct tisíc dolarů, vítězka Szavayová dostala z dotace 220 000 dolarů částku 35 tisíc.

"Hrála jsem celý týden úžasný tenis a škoda, že to nevyšlo dneska," řekla Záhlavová-Strýcová po utkání. "Soupeřka hrála velmi dobře takticky a já jsem si ve třetím setu trošku myslela, že to půjde samo," doplnila česká tenistka.

Po horkém týdnu se na finále výrazně ochladilo a hráčky se možná i proto pomaleji dostávaly do tempa. První tři hry se nesly ve znamení brejků a Záhlavová-Strýcová přišla o podání dvakrát. "To snad není možné, já jsem úplně vyřízená," spílala si česká hráčka po třetí ztrátě podání v první sadě, kterou po půlhodině ztratila.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálové utkání ECM Prague Open

Druhá sada začala podobně jako ta první výměnou brejků podání. Domácí hráčka ale zpřesnila hru a v dlouhých výměnách se prosazovala bekhendem, občas plzeňská hráčka zakončila i zkrácením hry. Češka se chytla, přestala chybovat a ziskem pěti her vyrovnala.

Záhlavová-Strýcová více kazila

V rozhodující třetí sadě Záhlavová-Strýcová držela míč ve hře a létala po základní čáře, dokud soupeřka nechybovala. Tato taktika jí vynesla brejk na 2:1, ale domácí hráčka jej nepotvrdila, což ji vyvedlo z rytmu. V každé výměně se pak bojovalo o každý míč, ale byla to Záhlavová-Strýcová, kdo víc kazil, a zápas kvůli tomu prohrála. Szavayová využila po hodině a 56 minutách první mečbol a rozplakala se štěstím. "Byl to boj především mě samotné se sebou. Když jsem přemohla únavu a nervozitu, tak jsem vyhrála," řekla Szavayová.

Turnaj WTA Tour v Praze po šesti letech kvůli finančním problémům skončil. Za rok by se měl na Štvanici vrátit challenger mužů s dotací 125 tisíc dolarů v termínu mezi Roland Garros a Wimbledonem.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články