Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Záhlavová-Strýcová prohrála s Ivanovičovou finále v Birminghamu

Birmingham - Barbora Záhlavová-Strýcová na tenisové turnaji v Birminghamu druhý titul v kariéře nezískala. Osmadvacetiletá česká hráčka ve finále podlehla Aně Ivanovičové za hodinu a 19 minut 3:6, 2:6. První nasazená Srbka vyhrála čtrnáctý turnaj WTA a letos si připsala třetí titul. Z triumfu na trávě se ovšem radovala poprvé.

Ana Ivanovičová
zdroj: ČTK/AP autor: David Davies

Plzeňská rodačka se díky čtvrté finálové účasti v kariéře a první na turnaji kategorie WTA Premier výrazně posune v žebříčku. Aktuálně 62. hráčka světa by se měla v pondělním vydání dostat do první pětačtyřicítky. Přiblíží se tak osobnímu maximu, kterým je 39. místo z roku 2010.

"Jsem samozřejmě trošičku zklamaná, protože jsem ve finále nehrála nejlepší zápas týdne, ale ona byla výborná. Nedostala jsem se moc k šancím. Z prohry jsem smutnější, ale celý týden je hodně pozitivní," řekla Záhlavová-Strýcová v telefonickém rozhovoru ČTK. "Jsem strašně moc ráda, že jsem tady odehrála šest kvalitních zápasů. Na trávě hraju ráda, sedí to mé hře a baví mě to," uvedla.

Třetí vzájemný zápas s bývalou světovou jedničkou, s níž dosud neuhrála ani set, začala Záhlavová-Strýcová lépe a v úvodním gamu sebrala soupeřce servis. Vzápětí ale rovněž neudržela podání a podruhé o ně přišla po velkém boji ve čtvrté hře. Dvakrát servis ztratila i ve druhém setu. V sedmé hře odvrátila při svém podání dva mečboly a snížila na 2:5, Ivanovičová ale následně utkání čistou hrou dopodávala.

Záhlavová-Strýcová byla ráda, že se v zápasech projevuje práce s koučem Jéromem Adamecem. "Děláme hodně na taktice a technických věcech, ale přenést to z tréninku do zápasů není jen tak. Tady jsem dobře servírovala i returnovala, tyhle věci jsou na trávě důležité," pochvalovala si. "Nevím, jestli hraju nejlepší tenis v životě, ale cítím se opravdu fajn, což je důležité."

V Birminghamu si nejvíce cenila výhry v 1. kole nad Naomi Broadyovou. Britku porazila až o boji ve třech setech. "To bylo asi nejtěžší, protože jsem předtím hrála v Německu ligu na antuce a pak hned přešla na trávu. Angličanka dobře podávala, ale zvládla jsem to," řekla Záhlavová-Strýcová. Ve druhém kole porazila i krajanku a pátou nasazenou Lucii Šafářovou. "To bylo taky těžké a i toho si vážím."

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 710.000 dolarů):

Dvouhra - finále:

Ivanovičová (1-Srb.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - finále: Kopsová-Jonesová, Spearsová (3-USA) - Bartyová, Dellacquaová (2-Austr.) 7:6 (7:1), 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články